Belgia revine la CARANTINĂ până în luna decembrie. Noi restricţii

Belgia impune măsura carantinării după ce numărul de cazuri, internări și decese este în creștere. Măsura a fost anunțată de către premierul Alexander De Croo, în cadrul unei conferințe de presă, conform AFP.

RomaniaTV.net
30 oct. 2020, 18:27
Belgia revine la CARANTINĂ până în luna decembrie. Noi restricţii

„Țara noastră se află într-o stare de urgență sanitară. Presiunea este imensă, așa cum ați văzut fără îndoială în ultimele zile. În momentul de față, există o singură alegere și aceasta este pentru noi toți să susținem sectorul nostru de asistență medicală cât de mult putem. Trebuie să ne limităm cât mai mult posibil contactele fizice” , a declarat acesta.

Citește și: Ţara europeană care va testa întreaga populaţie. Armata a mobilizat aproximativ 8.000 de soldaţi

Măsura carantinării intră în vigoare duminică seara, 1 noiembrie, și rămâne în vigoare până pe 13 decembrie. Cu toate acestea pe 1 decembrie măsurile vor fi evaluate.

”Ne întoarcem într-un blocaj strict, care are un singur scop: să ne asigurăm că sistemul nostru de sănătate nu se prăbușește”, a spus De Croo.

Noile măsuri impuse în Belgia
 
  • Este permis un singur contact apropiat per familie pe săptămână. „Regula celor 4 contacte sociale dispare. Veți putea invita o singură persoană la un moment dat acasă ”, a explicat premierul. 
  • Afacerile neesențiale trebuie să se închidă. Cu toate acestea, este posibil să primiți comenzi livrate sau să ridicați articole (Take-Away și Click and Collect), cum ar fi restaurantele. 
  • Numai magazinele alimentare și farmaciile pot rămâne deschise. 
  • Profesiile nemedicale care presupun un contact direct cu oamenii sunt stopate pentru moment. 
  • Școlile vor rămâne închise până pe 15 noiembrie. În învățământul superior, activitățile se vor desfășura de la distanță până la aceeași dată. –
  • Telelemunca este obligatorie. Dacă acest lucru nu este posibil, masca și ventilația devin obligatorii.
  • Parcurile de distracții și grădinile zoologice trebuie să se închidă. 
  • Funeraliile sunt limitate la maximum 15 persoane, fără mese. 
  • Hotelurile pot rămâne deschise, dar serviciile de catering trebuie făcute în cameră.

loading...
Partenerii noștri