Restricțiile din România explicate de medici. Adrian Marinescu: ”Interacțiunile sunt seara, se pleacă de la niște statistici”

Adrian Marinescu a explicat scopul restricțiilor impuse de autorități în contextul prevenirii răspândirii coronavirusului. Medicul susține că limitarea circulației pe timp de noapte are ca scop reducerea interacțiunilor dintre tineri pe timp de seară.

02 apr. 2021, 22:56
Restricțiile din România explicate de medici. Adrian Marinescu: ”Interacțiunile sunt seara, se pleacă de la niște statistici”

Restricțiile din România explicate de medici.  Medicul a explicat că măsura face parte dintr-un set de măsuri care pot fi necesare pentru o perioadă de timp într-un context epidemiologic, pentru a reduce presiune din spitale. Intervalul orar în care s-au impus restricțiile de circulație are în vedere interacțiunile dintre tineri care au loc seara.

Adrian Marinescu a precizat că această măsură a limitării circulației pe timp de noapte a fost luată în majoritatea țărilor europene, măsură plecând de la mai multe statistici realizate de către experții în domeniu.

Citește și: Iată cum trebuie să faci corect testul COVID rapid antigen! Greşelile pe care trebuie să le eviţi pentru a nu avea un rezultat fals!

Restricțiile din România explicate de medici

„Discutam despre reducerea interacțiunilor dintre oameni. Când vorbim de programul de seară dacă e vorba de ora 8:00 sau ora 22:00 cum era înainte, se pleacă de la ideea că este vorba de un comportament cu risc mai mare de a se infecta. Se știe că interacțiunile dintre tineri sunt în general seara. Se pleacă și de la niște statistici. În momentul în care vedeți că peste tot în Europa sunt aceleași discuţii se pleacă de la niște date care pleacă de la niște lucruri concrete.

Interacțiunile dintre tineri sunt mult mai intense în programul de seară și astfel se reduce riscul de infectare. Nu înseamnă că aceste măsuri pot singure să rezolve cu o mare probabilitate. Aici discutăm de un set de măsuri care pot fi necesare pentru o perioadă scurtă de timp într-un context epidemiologic, pentru a reduce presiunea din spitale”, a spus dr. Marinescu la Antena 3.

Citește și: Aglomeraţie de nedescris în benzinării şi magazine, în primul weekend cu restricţii MAJORE! Oamenii au luat cu asalt străzile

Un grup de medici a transmis o scrisoare deschisă către guvernanţii în care cer ”încetarea politicii de perpetuare a stării în care se află România de un an încoace şi revenirea la starea de normalitate”. Cadrele medicale susţin că strategia de combatere a pandemiei este greșită.

Aceștia critică obligativitatea purtării măştii în aer liber, monitorizarea temperaturii la intrarea în magazine şi solicită anularea interdicţiilor de circulaţie, întreruperea promovării vaccinurilor anti-COVID. De asemenea, ei cer ca medicii să poată utiliza propriile scheme de tratament pentru pacienţii cu COVID, iar autorităţile să nu mai inducă psihoze şi să nu mai manipuleze date statistice, potrivit unui comunicat comun, publicat și de medicul Adina Alberts pe Facebook.