Reţea de braconieri, destructurată în Bacău. Suspecţii sunt cercetaţi şi pentru trafic de arme

Şapte persoane din judeţul Bacău la locuineţele cărora au fost găsite, în urma unor percheziţii, peste 20 de arme, muniţie şi trofee de vânat, au fost reţinute, fiind acuzate de contrabandă cu arme, deţinere ilegală de obiecte pirotehnice şi braconaj cinegetic.

RomaniaTV.net
02 nov. 2012, 13:57
Reţea de braconieri, destructurată în Bacău. Suspecţii sunt cercetaţi şi pentru trafic de arme

Poliţiştii de la Serviciul Arme din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bacău au făcut, joi, 33 de percheziţii domiciliare în comunele Asău şi Dofteana şi oraşele Târgu Ocna şi Oneşti, fiind căutate persoane suspectate de contrabandă calificată cu arme, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj cinegetic, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Anchetatorii au găsit la percheziţii 23 de arme cu glonţ şi alice de diferite calibre, 1.598 de cartuşe, patru capcane metalice pentru prinderea vânatului, 23 de trofee de vânat, patru detectoare de metal, 239 de produse pirotehnice, 14 componente pentru confecţionarea armelor artizanale, 1.600 grame de pulbere de exploziv, 39 de kilograme de carne de vânat, 10 corpuri de grenadă, 46 de proiectile de diferite calibre, precum şi alte obiecte folosite în activitatea infracţională.
În urma investigaţiilor, poliţiştii au stabilit că armele şi muniţiile achiziţionate şi deţinute ilegal de către suspecţi erau folosite la braconaj cinegetic, iar carnea, pieile şi trofeele erau în cele mai multe cazuri împărţite între aceştia sau vândute altor persoane.

Totodată, anchetatorii au stabilit că muniţia folosită la braconaj provenea de la vânători autorizaţi, fiind cumpărată din străinatate sau confecţionată artizanal.
În urma percheziţiilor au fost duse la audieri 38 persoane, iar şapte dintre acestea, cu vârste cuprinse între 28 şi 59 de ani, au fost reţinute pentru 24 de ore.
Cele şapte persoane vor fi prezentate vineri în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru contrabandă calificată cu arme, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, deţinere ilegală de obiecte pirotehnice şi braconaj cinegetic.