Reţea de proxeneţi români destructurată în Spania

Poliţia spaniolă a anunţat miercuri destructurarea unei reţele de proxeneţi români care exploatau şi maltratau tinere românce în cadrul unor "bordeluri uriaşe" aflate la frontiera cu Franţa, relatează AFP.

RomaniaTV.net
20 feb. 2013, 20:58
Reţea de proxeneţi români destructurată în Spania

„Cu scopul de a le supune, ei le ameninţau, le băteau şi le violau în permanenţă, ţinându-le într-un regim de semisclavie, cu zile de muncă de 13-14 ore”, precizează poliţia într-un comunicat.

Pentru a le controla mai bine, proxeneţii mergeau până la a le „ponta” pe prostituate, unele aduse în Spania încă de la vârsta de 18 ani, cu ajutorul unui dispozitiv de citit amprente.

Au fost arestate 19 persoane, care formau „două grupuri”.

Primul „era alcătuit din cetăţeni de naţionalitate română, instalaţi în regiunea Brăila”, în România, precizează comunicatul. „Al doilea grup era însărcinat să gestioneze un «bordel uriaş» din La Junquera, în nordul Spaniei, la frontiera cu Franţa.

„Victimele erau atrase în România pe când încă erau minore, cu false locuri de muncă în domeniul îngrijirii copiilor sau unor persoane în vârstă din Spania”, adaugă poliţia.

În cursul operaţiunii, care nu s-a încheiat, agenţii au descoperit 101.290 de euro în numerar, o puşcă dotată cu amortizor, un pistol şi muniţie pentru ambele arme, dar şi cuţite.

Un mandat european de arestare a fost emis pe numele a doi membri ai reţelei „care se află în România”, a anunţat poliţia.

Unii francezi, în a căror ţară bordelurile sunt interzise, le vizitează frecvent pe cele din La Junquera (La Jonquère), care se află la doar 30 de kilometri de oraşul francez Perpignan.