Reţea importantă de trafic de migranţi, destructurată în Grecia. Treisprezece persoane sunt arestate

Cel puțin 13 presupuși membri ai unei organizații internaționale criminale care traficau migranți fără acte în alte țări europene au fost arestați în Grecia, a informat vineri poliția elenă, relatează Reuters.

03 mart. 2017, 18:48
Reţea importantă de trafic de migranţi, destructurată în Grecia. Treisprezece persoane sunt arestate

O operațiune pentru destructurarea rețelei a avut loc în insula Creta cu ajutorul Agenției naționale britanice de luptă împotriva criminalității, a precizat poliția.

Insula Creta se află la nord de Libia și Egipt. Șeful Gărzii de Coastă locale, Dimitris Saitakis, a declarat că cel puțin 13 presupuși traficanți au fost arestați, precum și 131 migranți ascunși în peșteri sau în depozite.

‘Este o lovitură puternică pentru crima organizată în Creta’, a spus Saitakis, adăugând că se așteaptă ca numărul persoanelor arestate să crească ‘dramatic’, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Comisia Europeană recomandă transferul solicitanţilor de azil înapoi, în Grecia

Potrivit presei elene, persoanele arestate sunt migranți din Egipt și Pakistan și refugiați sirieni.

Mai mult de 60.000 de migranți și refugiați se află blocați în tabere din Grecia ca urmare a închiderii frontierelor în Balcani care le-a împiedicat călătoria acestora spre state din nordul și vestul Europei. Pentru refugiați, singura cale legală de a pleca din Grecia este printr-un program de relocare al UE către alte state membre, care însă avansează greu. Cei care nu sunt eligibili pentru a primi azil riscă expulzarea.