Reţeaua de fibră optică a Capitalei, vândută cu 30 milioane de euro. Cine a cumpărat afacerea

Publicat: Luni, 17 Octombrie 2016 15:44 // Actualizat: Luni, 17 Octombrie 2016 15:44 // Sursa: romaniatv.net

Tranzacția prin care Netcity Telecom, operatorul rețelei subterane pentru fibră optică a Municipiului București, deținut de grupul UTI, a fost preluat de furnizorul independent de infrastructură de fibră optică pentru telecomunicații Direct One, aparținând antreprenorilor români Teofil Mureșan si Simion Mureșan, depășește 30 de milioane de euro, potrivit unor surse din piața telecom.

La rândul său, Marian Pantazescu, directorul general al Direct One și unul dintre acționarii companiei, a transmis că, din motive de confidențialitate, nu comentează pe această temă.

Consiliul Concurenței a anunțat, joi, că analizează tranzacția prin care grupul Direct One, prin intermediul Direct One Infrastructure, a preluat Netcity Telecom. Autoritatea de concurență face aceste analize de fiecare dată când are loc o tranzacție importantă, dorind să se asigure că cel care a cumpărat nu ajunge să aibă o poziție dominantă pe piață.

Urdăreanu precizează doar, pentru Profit.ro, că negocierile pentru vânzarea Netcity au durat un an și jumătate. "A plecat toată povestea de la exprimarea interesului din partea unor investitori. Au început să ne bată la ușa unii care ne-au spus: ne-ar interesa proiectul Netcity. După o lună au venit alții. Și atunci am spus: dacă există interesul ăsta, hai să facem un proces organizat, transparent de licitație. Și am făcut o licitație care a avut 5 oferte, dintre care au rămas două companii și au câștigat cei pe care îi știți", spune Tiberiu Urdăreanu.

Netcity Telecom este operatorul rețelei "Netcity", fiind responsabilă cu proiectarea, realizarea și operarea acesteia, în baza unui contract de concesiune semnat în 2008 cu Primăria București pe 49 de ani. Lucrările au fost estimate la peste 200 milioane euro și ar fi trebuit să se încheie în 2012.

Rețeaua suport de infrastructură pentru fibră optică are în prezent o lungime de aproximativ 1.000 km, fiind pusă la dispoziția operatorilor de telecomunicații care oferă servicii pe teritoriul Municipiului București.

Direct One operează o rețea aeriană națională de fibră optică în lungime de peste 5.500 kilometri și care asigură exclusiv conexiuni între orașe.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7791
RON
12 Dec
noapte 3 °
zi 8 °
Ultimele joburi adaugate
24 H