Reţeaua de termoficare din Bucureşti, reabilitată cu fonduri europene nerambursabile. Firea: „Avem toate aprobările”

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a anunţat, joi, că peste 200 de kilometri de conductă din reţeaua de termoficare din Bucureşti vor fi reabilitaţi prin atragerea unei finanţări de 330 de milioane de euro, bani nerambursabili. Edilul susţine că a trebuit să facă "eforturi considerabile pentru a recupera timpul pierdut în mandatul primarului interimar PNL care timp de un an de zile nu a depus niciun document la Bruxelles".

RomaniaTV.net
18 iun. 2020, 08:17
Reţeaua de termoficare din Bucureşti, reabilitată cu fonduri europene nerambursabile. Firea: „Avem toate aprobările”

Edilul Capitalei a precizat că la începutul lunii iulie a depus cererea de finanţare „pentru proiectul înscris în POIM pentru reabilitatea reţelei de termoficare din Bucureşti care este foarte îmbătrânită”.

„Practic acum nu mai este niciun risc pentru că avem toate aprobările necesare, inclusiv de la Bruxelles, pentru a primi suma de 330 de milioane de euro pentru reabilitatea a peste 200 de kilometri de conductă de termoficare.

În scurt timp, în Bucureşti nu va mai fi o problemă furnizarea agentului termic, aşadar apa şi căldura pe timpul sezonului rece.

A trebuit să facem eforturi considerabile pentru a recupera timpul pierdut în mandatul primarului interimar PNL care timp de un an de zile nu a depus niciun document la Bruxelles necesar atragerii acestei finanţări nerambursabile europene, a precizat Gabriela Firea.

La începutul lunii februarie, Gabriela Firea a anunţat că va depune plângere penală pentru sabotarea sistemului centralizat de termoficare, după ce sectoarele 2 și 3 au rămasfără căldură și apă caldă.

Gabriela Firea depune plângere penală împotriva ELCEN după o avarie care afectează două sectoare. Reacţia Elcen

De asemenea, Gabriela Firea, primarul general al Bucureştiului, a precizat, joi, în timpul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti, că nu există un „argument temeinic” pentru care Guvernul refuză redeschiderea teatrelor pe motiv că „nu sunt mai importante păcănelele”.

Gabriela Firea critică Guvernul pentru că nu redeschide teatrele. „Nu sunt mai periculoase decât bisericile”