Reţeaua teroristă Al-Qaida a devenit mai puternică şi mai periculoasă decât Statul Islamic

Publicat: Joi, 08 Februarie 2018 09:39 // Actualizat: Joi, 08 Februarie 2018 11:36 // Sursa: romaniatv.net

Reţeaua teroristă internaţională Al-Qaida rămâne 'remarcabil de rezistentă' şi mai periculoasă în anumite regiuni decât gruparea jihadistă Stat Islamic (SI), care slăbeşte tot mai mult, relevă un raport al ONU.

Documentul, trimis Consiliului de Securitate al ONU, explică faptul că organizaţia Al-Qaida în Peninsula Arabică (Aqpa), cu baza în Yemen, serveşte drept centru de comunicaţii pentru gruparea jihadistă.

''Grupările legate de Al-Qaida rămân principalele ameninţări teroriste în unele regiuni, precum Somalia şi Yemen'', menţionează raportul.

În Africa Occidentală şi în Asia de Sud, grupările afiliate reţelei Al-Qaida sunt mai periculoase decât combatanţii afiliaţi Statului Islamic care 'nu sunt pentru moment capabili să ajungă la o poziţie comună'.

''Statele membre (ale ONU) apreciază că este posibil ca liderii SI în Libia să se deplaseze în alte zone de conflict, din Africa de Vest şi Sahel'', adaugă documentul citat.

Anumite grupări afiliate SI şi Al-Qaida s-ar putea susţine reciproc în anumite regiuni, ceea ce ar putea reprezenta o nouă ameninţare la adresa securităţii, subliniază raportul. AGERPRES/


loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7284
RON
19 Aug
noapte 17 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H