Reţeaua Uber a fost spartă de hackeri. Anunțul făcut de conducerea companiei: „Suntem în legătură cu forțele de ordine”

Reţeaua Uber a fost spartă de hackeri. Compania a anunţat că investighează un atac cibernetic, după ce un hacker a trimis experţilor în securitate dovezi ale atacului asupra reţelei sale.

16 sept. 2022, 13:40
Reţeaua Uber a fost spartă de hackeri. Anunțul făcut de conducerea companiei: „Suntem în legătură cu forțele de ordine”
Reţeaua Uber a fost spartă de hackeri

Reţeaua Uber a fost spartă de hackeri. Unul dintre experţii care au corespondat cu cel care a comis fapta spune că dovezile primite arată nu doar că acesta a reuşit să pătrundă în reţeaua Uber, ci că a avut acces complet şi nerestricţionat, ceea ce înseamnă că infrastructura companiei a fost complet compromisă.

Citeşte şi: Dezvăluiri care cutremură Uber din temelii, sute de mii de documente arată cum a fost minţită poliţia şi s-au încălcat legile. Legăturile secrete ale companiei cu Emmanuel Macron

Reţeaua Uber a fost spartă de hackeri

Suntem în legătură cu forțele de ordine și vom posta actualizări suplimentare aici, pe măsură ce acestea devin disponibile”, a spus Uber într-un tweet, fără a oferi mai multe detalii.

Printre sistemele oprite se numără cel folosi pentru comunicarea între angajaţi folosind Slack. Se pare că atacul a fost posibil după ce atacatorul a obţinut acces la contul de Slack al unuia dintre angajaţi.

Hackerul a trimis chiar pe Slack un mesaj către angajaţii companiei, spunând că a atacat reţeaua şi oferind drept dovadă o listă cu mai multe baze interne de date.

În comunicarea cu experţii în securitate, hackerul a spus că are 18 ani şi a atacat reţeaua Uber pentru că securitatea acesteia este slabă. El mai spune că are acces la cod sursă, e-mail-uri şi diverse alte sisteme.

Ultimul atac notabil asupra Uber a avut loc în 2016, când hackerii au obţinut datele a 57 de milioane de clienţi şi şoferi, cerând 100.000 de dolari în schimbul acestora.