Reţelele de socializare, piaţă pentru asasinate la comandă şi intimidări

O nouă piaţă se dezvoltă în lumea virtuală, unde tot mai multe persoane au ajuns să comande asasinate şi acţiuni de intimidare pe Internet.

RomaniaTV.net
10 mai 2014, 08:48
Reţelele de socializare, piaţă pentru asasinate la comandă şi intimidări

De cele mai multe ori este vorba despre interlopi care oferă sume mari de bani pentru cine îi ajută să forţeze tinere să se prostitueze.

Indivizii pun pe Internet poze cu familia victimei şi promit zeci de mii de euro celui care constrânge persoana vizată să facă ceea ce vor ei, potrivit România TV.

Gruparea de interlopi, extrem de periculoasă, acţionează ca în filme cu mafioţi. Pentru a constrânge tinerele, multe dintre ele fiind minore, să se prostitueze, interlopii recurg la intimidări şi ameninţări.

Este şi cazul unei tinere din Tulcea, căreia un individ periculos i-a spus că o va duce în Germania, unde urma să se prostitueze. Fata a observat apoi că ea, mama, tata, dar şi sora ei de 15 ani apăruseră pe reţelele de socializare. Membrii familiei ei erau ameninţaţi. Fata nu s-a pierdut cu firea şi a spus totul la poliţie. Ea a formulat o plângere pentru ameninţare.

Fata susţine că în spatele acestor reţele se află indivizi extrem de periculoşi, care trăiesc în străinătate sau chiar în închisori.

Mai multe familii din Constanţa, Tulcea şi Galaţi au fost ameninţate. Interlopii, pentru intimidare, postează deseori fotografii cu ei alături de bani şi arme.