Rețeta care îți va face seara mai frumoasă! Paste delicioase cu carne și spanac perfecte pentru o cină romantică

Dacă vrei să te răsfeți cu o porție delicioasă de paste, avem o rețetă perfectă pentru tine. Acest preparat conține și carne și spanac.

13 mart. 2024, 21:39
Rețeta care îți va face seara mai frumoasă! Paste delicioase cu carne și spanac perfecte pentru o cină romantică

Dacă te ești nehotărâtă și nu știi ce să mai gătești pentru o cină drăguță alături de cel drag, avem o sugestie perfectă pentru tine. Azi îți propunem o porție de paste cu carne și spanac. Acesta este un preparat delicios, pe care trebuie neapărat să îl încerci și să îl prepari.

Citește și: Cum să îți pregătești organismul pentru Postul Paștelui. Alimentele benefice pe care trebuie sî le consumi în cele 40 de zile

Prepararea pastelor cu carne și spanac este simplă și necesită doar câteva ingrediente. Este un fel de mâncare delicios care îți va încânta papilele gustative. Cu siguranță vei impresiona pe cei dragi cu acest preparat delicios. Iată pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a te bucura de o masă gustoasă și sănătoasă!

Ingrediente

-300 g de paste

-250 g de carne tocată (vită, pui sau porc)

-200 g de spanac proaspăt sau congelat

-2 căței de usturoi, mărunțiți

-1 ceapă medie, tocată

-1 conservă de roșii tocate (aproximativ 400g)

-2 linguri de pastă de roșii

-1 lingură de ulei de măsline

-sare

-piper

-oregano sau busuioc pentru aromă

-opțional: parmezan ras

Mod de preparare

Începe prin a găti pastele în apă sărată, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După ce sunt gata, scurge-le și clătește-le cu apă rece pentru a opri procesul de gătire.

Într-o tigaie mare, încinge uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă ceapa tocată și călește-o până devine moale și transparentă, timp de aproximativ 5-7 minute. Adaugă usturoiul mărunțit și călește-l împreună cu ceapa timp de aproximativ un minut, până când devine aromat.

Introdu carnea tocată în tigaie și prăjește-o până când se rumenește și este complet gătită. După ce carnea este gata, adaugă spanacul și amestecă-l până când se înmoaie și se îngustează. Pune roșiile tocate și pasta de roșii în tigaie. Condimentează cu sare, piper și ierburi aromatice după gust. Lasă sosul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 10-15 minute pentru a se îngroșa și pentru a combina aromele.

După ce sosul este gata, adaugă pastele fierte și scurse în tigaie. Amestecă bine pentru a le îmbrăca cu sosul delicios. Servește pastele cu carne și spanac calde, presărând deasupra parmezan ras, dacă dorești.

Citește și: Rețeta de biscuți fără zahăr a lui Carmen Brumă. Desertul conține fibre, proteine și magneziu: „Potriviți în special pentru femeile de peste 40 de ani”