Reţetă Cheesecake fără coacere. Reţeta Jamilei pentru Sărbătorile de Iarnă

Cheesecake-ul fără coacere este una dintre cele mai apreciate reţete ale Jamilei. Poate fi o reţetă perfectă pentru Sărbătorile de iarnă

28 dec. 2020, 09:10
Reţetă Cheesecake fără coacere. Reţeta Jamilei pentru Sărbătorile de Iarnă
Reţetă Cheesecake

Reţetă Cheesecake fără coacere, by Jamila – Ingrediente:

Pentru blat: 400 g biscuiți digestivi,  150 g unt topit

Pentru cremă: 600 g cremă de brânză, 500 ml smântână pentru frișcă, 200 g zahăr pudră, 100 ml apă rece, 100 ml lapte fierbinte, 20 g gelatină, semințele dintr-o păstaie de vanilie

Pentru jeleu: 300 g căpșune congelate, 100 ml apă, 3 linguri de zahăr, 10 g gelatină

Pentru decor: 300 g căpșune proaspete

Reţetă Cheesecake fără coacere. Mod de preparare

Biscuiţii digestivi se mîrunţesc într-un minirobot de bucătărie sau punându-i într-o pungă cu fermoar și zdrobindu-i cu un sucitor. Apoi biscuiții mărunțiți se pun într-un bol, iar peste ei se toarnă untul topit și se omogenizează compoziţia.

Compoziţia de biscuiţi va fi aşezată într-o formă de tort de 24 cm, pe un platou şi se nivelează pentru a obține un blat compact. Forma de tort se bagă la frigider pentru cel puțin 30 de minute sau până ce se întărește foarte bine.

Între timp se pregăteşte crema. Gelatina se înmoaie în apă rece (cam 100 ml), se amestecă și se lasă 10 minute, să se umfle. După aceea, se pune peste laptele fierbinte şi se amestecă, pentru a se dizolva gelatina. Se lasă deoparte și se continuă cu restul cremei.

Apoi crema de brânză se pune într-un bol, în care se mai adaugă zahărul pudră și semințele din păstaia de vanilie. Se amestecă cu mixerul totul până la omogenizarea perfectă. Se toarnă apoi, puțin câte puțin, smântâna. Se mărește ușor viteza mixerului și se bate crema 5 minute. Apoi se micșorează și se toarnă treptat laptele cu gelatina. Se crește iarăși viteza și se mai mixează câteva secunde.

Căpșunele proaspete se curăță de codițe și se taie în jumătate, pe lungime. Ele sunt aşezate peste blatul întărit de jur împrejur pe pereții formei de tor, în poziție verticală, cu partea tăiată spre exterior. Apoi, încet, se toarnă crema în interiorul inelului. Se mai nivelează puțin, la nevoie. Prăjitura se lasă la frigider peste noapte sau cel puţin 6 ore.

Pentru jeleu, se pune gelatina în 100 ml apă rece, se amestecă și se lasă 10 minute. Între timp, se pun căpșunele decongelate, cu zahărul, într-o cratiță, se amestecă ușor și se fierb 5 minute. Apoi, se pasează cu un mixer vertical, obținând un piure, care se lasă să se răcească 5 minute. Gelatina se toarnă peste acest sos cald și se amestecă, pentru a o topi. Se așteaptă până ce sosul ajunge la temperatura camerei. Se scoate prăjitura întărită din frigider și se toarnă peste ea jeleul.

După turnarea jeleului, Cheesecake-ul se bagă din nou în frigider pentru 2-3 ore sau până când jeleul s-a întărit foarte bine.

Citeşte şi: Condimentul periculos pentru sănătate. Este folosit foarte des de sărbători