Rețeta de bulion gustos și aromat a lui Dorel Vișan. Ingredientul pe care trebuie să-l adaugi înainte de a pune totul în sticle

Rețeta simplă de bulion a lui Doreș Vișan. Actorul s-a mutat de câțiva ani într-un sat de lângă Cluj unde se ocupă de grădinărit.

14 sept. 2023, 10:51
Rețeta de bulion gustos și aromat a lui Dorel Vișan. Ingredientul pe care trebuie să-l adaugi înainte de a pune totul în sticle
Rețeta de bulion a lui Dorel Vișan

Rețeta de bulion a lui Dorel Vișan. Cunoscutul actor, care de câțiva ani locuiește la țară, preferă sucul de roșii făcut în casă, din ingrediente naturale și fără conservanți. La 86 de ani, artistul a lăsat deoparte teatrul și s-a retras în satul Mărtinești, lânfă Cluj-Vapoca, și se ocupă de grădinărit.

Acesta cultivă tot felul de legume, din semințe luate de la țărani, și nu le tratează chimic. Astfel, Dorel Vișan reușește să se mențină activ având grijă de ele zilnic. Recolta este folosită pentru conservele pentru iarnă și chiar are o rețetp de bulion pe care a împărtășit-o.

Citește și: Rețeta fabuloasă prin care Dorel Vişan se menţine în formă şi la 86 de ani. „Mănânc zilnic un castravete verde pe burta goală!”

Rețeta de bulion a lui Dorel Vișan

În grădina și în sera pe care le are a plantat ceapă, usturoi, verdețuri, castraveți, ardei, roșii, fasole, varză și cartofi. Actorul a dezvăluit rețeta lui de bulion pentru iarnă. Acesta fierbe roșiile până când dispare spuma de la suprafață, după care adaugă mirodenii.

„A doua metodă de păstrare a roșiilor este sub formă de bulion, pe care-l fierb doar până când dis­pare spuma. Înainte de a-l pune în sticle, adaug foi de dafin și multe miro­denii ‘bine mirositoare’. Bulionul îl pun fierbinte, în timp ce fierbe încet, în sticle mici, de 300 ml, pe care le dopuiesc. Pun sticle­le pe masă, le acopăr cu o pătură groasă, le țin așa trei zile și apoi le depozitez în cămară”, a spus actorul, pentru viva.ro.

Citește și: Secretul ciorbei românești care a făcut furori în Franța, dezvăluit de Dorel Vișan. ”Nu e ușor de făcut!”

Dorel Vișan a mai dezvăluit alte două metode de conservare a roșiilor. Una dintre ele presupune să pui roșiile la congelator, întregi. Iarna, le punen în puțină apă fierbinte, după care le decojește. Le lasă la dezghețat, după care face din ele salată, gustul lor fiind aproape la fel ca cel al roșiilor proaspete.

O altă metodă este deshidratarea. Actorul spune că înainte le usca la soare, dar acum și-a cumpărat un aprat care le uscuă la temperatură controlată. Roșiile uscate sunt puse la borcan cu ulei de măsline.