Rețetă de ciorbă ardelenească cu pui. Ingredientul secret care dă cel mai bun gust!

Nimic nu e mai bun și sănătos decât o porție zdravănă de ciorbă. Acest preparat este bogat în vitamine, sărac în calorii și vine cu beneficii extraordinare pentru organism.

05 apr. 2022, 15:54
Rețetă de ciorbă ardelenească cu pui. Ingredientul secret care dă cel mai bun gust!

Rețetă de ciorbă ardelenească cu pui. Recomandarea noastră de astăzi este ciorba ardelenească de pui. Aceasta se prepară ușor și e bogată în legume.

Rețetă de ciorbă ardelenească cu pui. Ingredientul secret care dă cel mai bun gust!

Ingrediente:

-4 pulpe de pui superioare dezosate
-1-2 linguri ulei
-2-3 morcovi
-1 radacina de pastarnac
-1 radacina de patrunjel
-1 bucata medie de radacina de telina
-200 – 300 g de legume la alegere: mazare, fasole verde, conopida, broccoli, gulii etc – singure sau mixate intre ele
-frunze de telina
-frunze de patrunjel
-sare
-piper
-paprika (boia dulce)
-1-2 cepe

-150 ml smantana fermentata cu min. 20% grasime
-1-2 linguri zeama de lamaie

Mod de preparare:

Curatam si spalam zarzavaturile si legumele. Puteti adauga legume dupa bunul plac: broccoli, conopida, gulii, mazare, morocovi, fasole verde sau ce doriti. Zarzavaturile puteti sa le taiati in cubulete sau rondele. Eu las radacinile de telina, patrunjel si pastarnac intregi sau in bucati mai mari ca sa le pot scoate la sfarsit din ciorba.

Ceapa se toaca marunt. Eu am folosit ceapa rosie si alba si am maruntit-o cu o razatoare speciala. Carnea se taie cubulete. In oala de supa se incinge o lingura de ulei si se prajeste carnea repede pe toate partile.

Citește și: Ciorba acră, alimentul minune după excesele de Crăciun. Ingredientul secret care alungă mahmureala
Lasam ceapa asa pana devine usor sticloasa si apoi condimentam cu sare, piper si paprika (boia dulce). Eu am adaugat doua linguri rase de paprica pentru ca se potriveste de minune cu aceasta supa. Se amesteca incontinuu cateva minute, cu grija sa nu se arda paprica pentru ca isi va pierde culoarea minunata si va deveni amara. Dupa ce a scazut apa adaugam legumele si zarzavaturile care nu necesita foarte multa fierbere. Daca doriti sa adaugati si broccoli sau conopida care fierbe repede, le adaugati ultimele. Altfel se vor face terci.

Supa este gata cand legumele si zarzavaturile sunt fierte. La final puteti „pescui” din ciorba telina, patrunjelul, pastarnacul – daca nu va plac.

Se pune zama de lamaie si smantana dupa gust.

Citește și: Reţetă de ciorbă rădăuţeană. Secretul celei mai vestite ciorbe din Bucovina, a cărei reţetă a fost descoperită din greşeală de o gospodină amatoare de inovaţii culinare