Reţeta de ciorbă de cartofi a lui Sorin Bontea. Ce pune în ea de iese delicioasă. Încearcă şi tu!

Chef Sorin Bontea a dezvăluit cum face el ciorba de cartofi. Este o reţetă care merită încercată, mai ales că a început şi postul Paştelui.

12 mart. 2022, 15:14
Reţeta de ciorbă de cartofi a lui Sorin Bontea. Ce pune în ea de iese delicioasă. Încearcă şi tu!

Reţeta de ciorbă de cartofi a lui Sorin Bontea. Celebrul chef bucătar a dezvăluit ingredientul secret care face această ciorbă de cartofi absolut delicioasă.

Reţeta de ciorbă de cartofi a lui Sorin Bontea

Pentru prepararea ciorbei aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 1,5 kg de cartofi, două cepe mari, doi morcovi, roşii tocate, o legătură de mărar, un litru de zeamă de varză, 100 ml de ulei şi apă.

Citeşte şi Postul Paştelui 2022. Zece reţete de post de la Mănăstirea Pasărea

Mod de preparare

Înainte de toate, fierbeţi zeama de varză într-un vas.

Curăţăm şi tocăm mărunt cele doup cepe mari, după care le călim în ulei încins. Adăugăm şi cubuleţele de morcovi în tigaia în care se căleşte ceapa. După câteva minute, adăugăm puţină apă, pentru a înăbuşi legumele. Când observăm că apa aproape s-a evaporat, iar morvoii şi ceapa sunt moi, este timpul să adăugăm şi cartofii tăiaţi cubuleţe şi să îi călim puţin. Amestecaţi legumele cu grijă, pentru a nu se lipi de tigaie. Lăsăm cartofii la înăbuşit, după care adăugăm suficientă apă fierbinte astfel încât să acoperim toate legumele.

Punem un capac şi aşteptăm să se fiarbă cartofii. După ce cartofii sunt aproape fierţi, adăugăm roşiile tocate şi turnăm o parte din zeama de varză fiebinte. Se mai lasă la fiert aproximativ cinci minute, după care se adaugă şi mărarul tocat mărunt şi se opreşte focul.

Acestă reţetă este ideală pentru cei care ţin post. Anul acesta Paștele pică pe data de 24 aprilie, iar postul este cel mai lung din an. Credincioșii postesc 40 de zile înainte de Învierea Domnului.

Ce alimente este bine sa consumi în post

Pentru ca organismul sa beneficieze de vitamine, minerale, antioxidanti, fibre, grasimi bune si proteine de calitate este esential sa ai o alimentatie diversificata pe perioada postului.

1.Fasolea boabe

2. Nautul

3. Mazarea

4. Lintea

5. Verdeturile crude (spanacul, patrunjelul, leurda, urzicile, andivele, rucola, salata verde)

6. Legumele crucifere (broccoli, conopida, varza) si orice alte legume care sunt pe placul tau

7. Nucile si semintele neprajite

8. Orezul integral (brun) sau basmati

9. Ovazul

10. Hrisca

11. Fructele proaspete

12. Avocado si uleiul de masline sau de floarea-soarelui presate la rece

Citeşte şi Postul Paștelui 2022. Carmen Brumă vine cu cele mai bune rețete pentru acest sezon! Iată cele mai sănătoase alimente