Reţetă de cozonac pufos pentru maşina de pâine

PAŞTE 2018. Descoperă o reţetă de cozonac care te va ajuta să scapi de frământat şi să te foloseşti de maşina făcut de pâine.

RomaniaTV.net
05 apr. 2018, 04:03
Reţetă de cozonac pufos pentru maşina de pâine

Cozonac pufos pentru maşina de pâine, ingrediente:

– 780 grame de faină cernută
– 250 mld lapte cald
– 200 grame de zahăr
– 125 grame de unt
-1 linguriţă de sare
– 3 linguriţe drojdie uscată sau 25 grame drojdie la cub
– 4 gălbenuşuri
– 2 albuşuri
– esenţă de vanilie/rom/lămâie/portocală

Încearcă şi Retete cozonac pufos fara framantare. Secretul cuptorului care face cozonacii pufosi

Cozonac pufos pentru maşina de pâine:

1. În cuva maşinii de făcut pâine se adaugă laptele cald, untul, sarea şi zahărul, gălbenuşurile, albuşurile, esenţa, făina şi drojdia. Se alege programul pentru frământat şi dospit (fără copt).

2. Se scoate aluatul din cuvă, se împarte în două părţi egale. Pentru cozonacul umplut cu rahat turcesc întinzi aluatul sub formă de foaie, presari bucăţele de rahar, rulezi aluatul şi îi pui într-o formă de cozonac în care se pune în prealabil hârtia de copt.

Încearcă şi Reţeta de COZONAC PUFOS aşa cum îi făcea bunica

3. Pentru cozonacul umplut cu cacao, se bat spumă două albuşuri, se adaugă zahărul, cacaoa şi nuca mărunţită. Coca se împarte în două bucăţi egale, se întind cu sucitorul şi se unde fiecare foaie cu umplutura de cacao. Se rulează fiecare foaie în parte şi apoi se răsucesc. Cozonacul se pune într-o formă în care se pune, în prealabil, hârtia de copt.

4. Se lasă din nou la dospit, în forme, timp de 30 de minute. Între timp se bate un ou şi se ung cozonacii. Dacă preferaţi, puteţi presăra şi zahăr tos

6. La cuptor se ţin 60 de minute, la foc mic.

Sursa