REŢETA DE MURĂTURI. GOGOŞARI MURAŢI în OŢET

Murarea legumelor este o veche metodă de conservare a acestora pentru perioada de iarnă. Pot fi murate tot felul de legume, precum castraveţii, varza albă sau roşie, gogonelele, sfecla, conopida, gogoşarii, pepenii, merele, ardeii capia sau ciupercile. Dar pentru astăzi vă spunem cum puteţi mura GOGOŞARII. 

RomaniaTV.net
08 oct. 2014, 08:21
REŢETA DE MURĂTURI. GOGOŞARI MURAŢI în OŢET

REŢETĂ GOGOŞARI MURAŢI

Ingrediente:

5 kg gogoşari, 500 ml otet de vin alb, 500 grame zahar, 100 grame de sare, 50 grame boabe de piper negru, 50 grame boabe de muştar, 2 bucati de hrean tăiat bastonaşe, ţelină taiată rondele, frunze de ţelină, 2 – 3 foi de dafin

Gogoşarii in otet pentru iarna sunt usor de facut. Se spala gogosarii si se curata de cotor, apoi se taie in 4 bucăti şi se aşează într-un vas în care, peste gogoşari, veţi turna soluţia preparată după reţeta de mai jos.

Solutia se prepară astfel: Se pun într-o oală oţetul, sarea, zahărul, şi se amestecă cu o lingură de lemn până se topesc sarea şi zahărul. 

Gogosarii spalati, scurşi de apă se pun într-un vas şi se toarnă soluţia rece peste ei. Se lasă patru – cinci ore să se înmoaie. Apoi gogoşarii se aşează într-un borcan. Printre ei aşezaţi foile de dafin, bucatile de hrean taiat bastonase, boabe de piper, boabe de mustar, telina taiate rondele. Deasupra gogoşarilor puteţi pune şi frunzele de ţelină. Pentru a ţine gogosarii in zeamă, este indicat ca deasupra lor, în borcan, să aşezaţi în X două petisoare subtiri de lemn. 

Apoi zeama rămasă în vasul în care aţi înmuiat gogoşarii se toarnă în borcan, se leagă borcanul la gură cu celofan sau capac şi se bagă la beci. 

Citeşte şi: CASTRAVEŢI MURAŢI ÎN SARAMURĂ sau CASTRAVEŢI MURAŢI ÎN OŢET