Rețetă de Pizza Quattro Formaggi. Cum să faci cea mai bună pizza acasă în câțiva pași simpli! Secretul pe care trebuie să îl știe orice gospodină!

Nimic nu e mai bun decât o pizza proaspăt scoasă din cuptor, însă ce se întâmplă atunci când nu poți sau nu ai dispoziția necesară să ieși din casă și totuși dorești să mănânci acest preparat.

14 ian. 2022, 15:08
Rețetă de Pizza Quattro Formaggi. Cum să faci cea mai bună pizza acasă în câțiva pași simpli! Secretul pe care trebuie să îl știe orice gospodină!

Rețetă de Pizza Quattro Formaggi. În rândurile de mai jos descoperi o rețetă de pizza delicioasă care se face cât ai clipi. Tot ce trebuie să faci este să urmezi aceste sfaturi.

Rețetă de Pizza Quattro Formaggi. Cum să faci cea mai bună pizza acasă în câțiva pași simpli! Secretul pe care trebuie să îl știe orice gospodină!

Ingrediente 

– blat de pizza
– sos de pizza
– 1 ceapă mică
– 100 g mozzarella
– 100 g gorgonzola
– 100 g grana padano/parmezan
– 200 g cașcaval afumat/emmentaler

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul. Sotează ceapa în puțin ulei cu sare. Adaugă și sosul de pizza, scrie retete.unica.ro. Pune blatul într-o tavă care nu lipește, întinde deasupra sosul de pizza.. Pune cubulețele de mozzarella (făcută mai mult decât ușor după rețeta de aici), rade cașcavalul afumat deasupra, parmezanul și, la final, împrăștie și gorgonzola. Stropește cu puțin ulei de măsline. Dă la cuptor timp de 25 de minute.

Iată ce trebuie să faci dacă vrei blat preaparat în casă:

Ingrediente:

2 lingurițe de drojdie uscată
2 lingurițe de zahăr
4 cești de făină
1 ½ cești de apă caldă
3 linguri de ulei de măsline
1 ½ lingurițe de sare
1 linguriță de oțet

Mod de preparare:

Pune drojdia și zahărul în apă caldă și așteaptă 5 minute pentru ca drojdia să se activeze. Aspectul ei după acest interval trebuie să fie spumos. Dacă nu arată astfel, înseamnă că nu este de bună calitate.

Într-un vas pune drojdia și adaugă mai multă apă, sarea, oțetul și uleiul de măsline. Toarnă treptat făina, pe măsură ce amesteci aluatul. Poți folosi un robot de bucătărie sau, după ce se formează coca, o poți frământa cu mâinile. Aluatul este gata când devine moale, elastic și doar puțin lipicios.

Acoperă aluatul și lasă-l să crească într-un loc cald pentru 1-1 ½ ore sau până își dublează volumul.

Rupe coca și formează 2 sau 3 mingi de aluat, în funcție de cât de gros vrei să fie blatul. Pentru un blat subțire se recomandă împărțirea aluatului în 3 părți. Este timpul ca blatul să capete formă de pizza! Presară făină pe suprafața de lucru și întinde coca până ajunge la mărimea potrivită. Înțeapă aluatul cu o furculiță pe toată suprafața.

Pune în cuptor o piatră pentru pizza sau o tavă întoarsă acoperită cu hârtie de copt și reglează flacăra la 200 de grade. Pune blatul pe piatră sau pe tavă și lasă-l timp de 5-6 minute. Precoacerea este foarte importantă pentru ca blatul să fie după coacere aerat și moale în interior, iar la exterior să fie crocant. Odată scos din cuptor, blatul poate fi folosit imediat.

Citește și: Rețetă de frigănele pufoase. Cum să faci cele mai bune frigănele, ca la mama acasă! Secretul pe care trebuie să îl știe orice gospodină!