Rețeta de plăcintă cu mere a lui Florin Dumitrescu. Ce ingredient special folosește celebrul bucătar „ca ea să fie perfectă”

Florin Dumitrescu, rețetă de plăcintă cu mere. Ingredientul secret pe care bucătarul îl folosește pentru ca desertul să aibă un gust deosebit.

30 aug. 2023, 13:27
Rețeta de plăcintă cu mere a lui Florin Dumitrescu. Ce ingredient special folosește celebrul bucătar „ca ea să fie perfectă”
Rețeta de plăcintă cu mere făcută de Florin Dumitrescu

Forin Dumitrescu, unul dintre cei mai cunoscuți bucătari de la noi, le oferă fanilor rețete delicioase, la pachet cu diferite trucui, iar de această dată ne prezintă o rețetă de plăcintă cu mere. Iată ce ingredient folosește celebrul chef pentru ca desertul să aibă un gust minunat.

„Ca plăcinta de mere să fie perfectă, trebuie să punem și iaurt cu grăsime de 10% peste ea. Începem cu merele, care sunt spălate și trebuiesc doar tăiate. Vom găti totul în tigaie, după are flambăm cu coniac și lăsăm foarte puțin la scurs, să se răcească. Închidem totul într-un aluat de foitaj și lăsăm totul la cuptor”, a dezvăluit Florin Dumitrescu, potrivit spectacola.ro.

Citește și: Plăcintă cu mere fragedă de post, desertul super-aromat şi gustos, gata cât ai bate din palme

Dacă pentru plăcintele cu mere tradiționale se folosesc, în general, mere rase, bucătarul spune că el preferă să taie fructele în cubulețe mai mari, pentru a se bucura din plin de gustul și aroma lor.

„Am tăiat merele, punem unt în tigaie, iar după ce se încinge adăugăm merele cuburi. Punem și două linguri de zahăr, scorțișoara. Îmi place ca într-o plăcintă de mere, mărul să fie mereu tăiat mai mare, e mai drăguț ca textură să avem ce să mestecăm. Punem coniac, ca să flambăm. Cât se gătesc merele, ne pregătim pentru plăcinte. Pregătim două ouă, le batem si desfacem aluatul de foitaj. Îl punem în tavă, cuptorul e deja întins la 180 de grade și haideți să facem plăcinta. Punem merele pe o latură, după care închidem. Tăiem excesul de aluat și întoarcem marginile către interior. Întindem oul peste aluatul de foitaj și băgăm la cuptor”, a mai spus Florin Dumitrescu.

Citește și: Rețetă delicioasă de plăcintă cu mere. Cum să faci cea mai bună plăcintă cu mere, ca la mama acasă! Iată ingredientul secret

Această plăcintă cu mere se servește alături de o lingură de iaurt. După ce a stat la cuptor timp de aproximativ 45 de minute, trebuie lăsată să se răcească, după care se feliază și peste fiecare bucată se pune o linguriță din iaurtul preferat.

„Lăsăm la cuptor 45 de minute. Plăcinta de mere este gata, iar acum trebuie doar să o mai tăiem, să o punem în farfurie și să-i adăugăm elementul surpriză: iaurtul de 10% grăsime. Aceasta este plăcinta mea de mere. Vă urez spor la gătit și poftă bună”, mai spune bucătarul.