Rețetă de prăjitură delicioasă din doar trei ingrediente. Sigur le ai și tu în bucătărie

Desertul din trei ingrediente nu conține zahăr sau alți îndulcitori artificiali. Această prăjitură poate fi făcută oricând, mai ales că marea majoritate avem cele necesare în bucătărie.

14 ian. 2024, 08:10
Rețetă de prăjitură delicioasă din doar trei ingrediente. Sigur le ai și tu în bucătărie
Rețetă de prăjitură delicioasă din doar trei ingrediente. Sigur le ai și tu în bucătărie

Cum se face cea mai bună prăjitură cu numai 3 ingrediente. Rețeta nu conține niciun îndulcitor și este ideală în cazul celor care au intoleranță la gluten și lactoză. Citește articolul și pregătește-te de gătit!

Citește și: Prăjitura Tosca cu mac, biscuiți și cremă de vanilie – preferata românilor! Rețeta explicată pas cu pas

Prăjitură delicioasă din doar 3 ingrediente

Dacă ai poftă de ceva dulce, însă nu vrei nici să te îngrași sau să își crească glicemia, ori ai intoleranță la gluten și lactoză, această prăjitură este cea mai potrivită pentru tine. Mai mult decât atât, este și de buget, pentru că necesită doar trei ingrediente pe care sigur le ai deja în casă.

Acest preparat conține trei banane coapte foarte bine, 120 de grame de unt de nuci și 40 de grame de pudră de cacao. Untul de nuci poate fi înlocuit cu unul de migdale, arahide, caju sau semințe de floarea soarelui. Acest desert este pe cât de simplu, pe atât de potrivit pentru orice vârstă, fiind plăcută atât de adulți, cât și de copii. Desertul poate fi pregătit oricând, indiferent că este sau nu zi de sărbătoare. În plus, rețeta are și numeroase beneficii pentru sănătate datorită ingredientelor pe care le conține. Bananele sunt o sursă excelentă de prebiotice, îmbunătățind imunitatea.

Pașii de urmat sunt foarte simpli: primul lucru este să aprinzi cuptorul și să îl lași să se încălzească la 180 de grade Celsius, dar înainte de a te apuca să amesteci produsele. Zdrobește banenele într-un castron încăpător până devin ca un piure, adaugă untul și amestecă totul pana se omogenizează. Cerne pudra de cacao și încorporeaz-o cu amestecul obținut anterior.

Amestecul se pune în tava care trebuie să fie tapetată cu hârtie de copt. Ideal ar fi ca recipientul să aibă un diametru de 20 cm. Se lasă desertul la cuptor pentru circa 25 – 30 de minute. E gata când trece testul cu scobitoarea. În clipa în care scobitoarea nu are urme de compoziție înseamnă că prăjitura este perfect coaptă. Se scoate din tavă și se lasă pe blatul din bucătărie până când se răcește complet. Se taie abia când preparatul este rece.

Citește și: Rețetă tort Red Velvet. Cum prepari unul dintre cele mai delicioase deserturi pentru noaptea dintre ani