Reţetă delicioasă de carne de vită în suc propriu la borcan. Metodă ingenioasă de preparare. VIDEO

Carnea de vită preparată în suc propriu este o reţetă tradiţională din Azerbaidjan. Pe cât este de gustoasă, pe atât este de uşor de pregătit.

07 dec. 2021, 17:15

Reţeta de carne de vită în suc propriu la borcan se pregăteşte cel mai bine în curte, fiind necesară folosirea unor recipiente de mari dimensiuni şi a focului cu jar. Desigur, poate fi adaptată şi la prepararea pe aragaz, în recipiente mai mici.

Pentru prepararea acestui fel de mâncare ai nevoie de o pulpă de vită, de sare, piper măcinat şi piper boabe, frunze de dafin.

Citeste si Mirela Vaida a dezvăluit secretul celei mai bune ciorbe de fasole cu afumătură: „Eu gătesc la oală, româneşte”

Pentru început, îndepărtează pieliţa albă de pe pulpa de vită. Taie pulpa în felii, iar feliile în bucăţi mici, care să poată intra în borcane. Peste carnea tăiată, presară sare şi piper măcinat şi amestecă foarte bine.

Carne de vită în suc propriu la borcan. Mod de preparare

În borcane sterilizate (de 800 de grame sau mai mari), pune câteva boabe de piper – câte apuci între degete – şi două-trei frunze de dafin. Umple fiecare borcan cu bucăţile de carne şi pune-le capacele.

Borcanele trebuie introduse într-un vas încăpător. Dacă prepari carnea în curte, foloseşte un vas de fontă. Pe fundul vasului, pune o bucată de material mai groasă înainte de a introduce borcanele.

Citeste si Cartofii dulci, beneficii miraculoase. Cum poate fi gătită leguma care nu ar trebui să lipsească din alimentaţia ta!

După ce ai pus toate borcanele în vas, completează vasul cu apă. Focul trebuie să fie mediu. După ce a dat în clocot, mai lasă 15-20 de minute, apoi stinge focul şi scoate borcanele. Carnea din borcane trebuie să fi lăsat suficientă zeamă.

Carnea de vită în suc propriu este extrem de fragedă şi aromată. Se poate consuma ca fel de mâncare de sine stătător, dar, în egală măsură, alături de o garnitură de cartofi sau de legume. Şi, bineînţeles, însoţită de murături.