Rețetă delicioasă de ciocolată caldă. Secretul pentru cea mai bună ciocolată caldă făcută în casă

Frigul năprasnic și-a făcut prezența și anul acesta, iar românii caută soluții disperate pentru a nu mai resimți temperaturile scăzute.

12 ian. 2022, 11:57
Rețetă delicioasă de ciocolată caldă. Secretul pentru cea mai bună ciocolată caldă făcută în casă

Rețetă delicioasă de ciocolată caldă. Una dintre metode este să consume lichide calde sau fieribinți, iar una dintre delicatese este chiar ciocolata caldă. Iată cum să faci cea mai bună ciocolată caldă. Este mai gustoasă ca cea din comerț și ai nevoie doar de câteva ingrediente ieftine.

Rețetă delicioasă de ciocolată caldă. Secretul pentru cea mai bună ciocolată caldă făcută în casă

Ingrediente pentru ciocolata caldă:

-Tabletă de ciocolată amăruie tare

-Cacao

-Zahăr brun

-Amidon fin

-Arome opțional

Toate ingredientele de mai sus se folosesc în cantități variabile, în funcție de gusturi. Dar ciocolata răzuită constituie baza și trebuie să folosești cel puțin un sfert de tabletă la o cană mare de ciocolată caldă. Amidonul alimentar fin se adaugă în pudra de ciocolată și cacao pentru mai multă consistență și pentru o textură mai catifelată.

Este un ingredient opțional, dar ciocolata caldă iese mult mai legată și mai fină dacă îl adaugi.

Nu te zgârci cu ingredientele și pune cel puțin două linguri din pudra de ciocolată la fiecare cană când o pregătești. Adaugă lapte cald sau apă fierbinte și te vei bucura de o băutură aromată și plină de energie în zilele reci de iarnă.

Mihaela Bilic recomandă ciocolata caldă. Medicul nutriţionist explică care sunt avantajele acestei băuturi şi de ce este bine să o consumăm. „Dacă tot am reputația de medic nutriţionist care nu interzice nimic, profit să vă propun un desert de sezon”, spune Bilic.

„De unde ideea de a topi ciocolata și a o transforma într-o băutură? Nu e nimic nou în asta, dacă ținem cont că la origini ciocolata se consuma doar sub formă lichidă. Inițial era o băutură amară, preparată după un ritual complex care presupunea măcinarea și fierberea boabelor de cacao. Mult mai târziu, după ce a traversat oceanul și a ajuns în Spania, rețeta ciocolatei a fost îmbunătățită prin adaos de zahăr. Meritul transformării ei într-un produs solid- tableta de ciocolată pe care o știm astăzi- este în continuare un motiv de dispută între Franța și Elveția.

Ce e de fapt ciocolata? Extractul rezultat din miraculosul fruct de cacao, adică un amestec de unt de cacao, masă de cacao și zahăr. Aztecii considerau bobul de cacao hrana zeilor, un tonic cu proprietății revigorante și energizante. Ciocolata este produsul premium din categoria dulciuri și, spre deosebire de zahăr care are doar calorii goale, în ciocolată găsim o mulțime de nutrienţi valoroși: amine care dau stare de bine, alcaloizi cu efect stimulant, antioxidanți, minerale și multe fibre.

Este mai degrabă un produs gras decât unul dulce, mai ales atunci când vorbim de ciocolată neagră. 100g ciocolată neagră are 550 de calorii, 35% grăsime (niciun strop de colesterol) și 7,5g fibre. Puterea antioxidantă ieșită din comun se datorează polifenolilor, ce pot reprezenta 12-48% din greutatea bobului de cacao”

Citește și: Reţeta care revitalizează ficatul, îl purifică şi curăţă de toxine – amestecă sfeclă roşie, mocov şi măr pentru efecte miraculoase