Rețetă delicioasă de tiramisu de post. Secretul care face acest preparat să se topească în gură!

Cea mai mare lipsă pe care o simțim în Postul Paștelui este cea de dulce. Există puține alternative pentru desert când vine vorba de această perioadă, însă noi venim cu o recomandare eficientă.

06 apr. 2022, 11:10
Rețetă delicioasă de tiramisu de post. Secretul care face acest preparat să se topească în gură!

Rețetă delicioasă de tiramisu de post. Astăzi prezentăm o rețetă de tiramisu care se prepară simplu și ușor și nu conține lactate sau ouă. Iată cum se prepară.

Rețetă delicioasă de tiramisu de post. Secretul care face acest preparat să se topească în gură!

Ingrediente:

BLAT
– două căni de făină (cană de 200ml);
– două lingurițe de bicarbonat;
– un plic de zahăr vanilat;
– un praf de sare;
– 70 ml de ulei;
– 250 ml de lapte de soia;
– un pahar de zahăr;
CREMĂ
– 70 g de pudră de migdale extrafină;
– câteva linguri de zahăr pudră (în funcție de cât de dulce vrei să fie);
– 400 ml lapte de soia;
– 3 linguri amidon;
SIROP
– 250 ml de cafea tare (fără zahăr);
– o sticluță de esență de rom sau puțin lichior.
DECOR
-cacao

Mod de preparare:

Dacă alegi pișcoturi de post, va trebui să pregătești doar crema. Dacă dorești în schimb un blat delicios, amestecă treptat toate ingredientele până ce formezi o compoziție omogenă. Toarnă amestecul într-o tavă și bagă tava în cuptorul preîncălzit. Până se coace aluatul, pregătește și crema pentru tiramisu. Omogenizeaziă toate ingredientele. Apoi, pune-l pe foc și amestecă bine până când se leagă o cremă. Lasă crema la răcit și prepară cafeaua.

După ce blatul s-a copt și s-a răcit, taie-l în două și însiropează-l. Apoi întinde jumătate din cremă, întinde și a doua jumătate din blat deasupra și preseaz-o ușor. Însiropează din nou și apoi întinde și restul de cremă. Prăjitura se lasă la frigider până când se răcește crema și apoi e gata de servit.

Citește și: Rețetă delicioasă de prăjitură pufoasă de post. Cum să faci cel mai bun desert cu cremă de cocos și blat moale de cacao
Conform tradiţiei stabilite cu timpul în Biserică, în cursul Postului Mare se posteşte astfel:

-în primele două zile (luni şi marţi din săptămâna primă) se recomandă, pentru cei ce pot să ţină, post complet sau (pentru cei mai slabi) ajunare până spre seară, când se poate mânca puţină pâine şi bea apă; la fel în primele trei zile (luni, marţi şi miercuri) şi ultimele două zile (vinerea şi sâmbăta) din Săptămâna Patimilor.
-Miercuri se ajunează până seara (odinioară până după săvârşirea Liturghiei Darurilor mai înainte sfinţite), când se mănâncă pâine şi legume fierte fără untdelemn.
-În tot restul postului, în primele cinci zile din săptămână (luni-vineri inclusiv) se mănâncă uscat o singură dată pe zi (seara), iar sâmbăta şi duminica de două ori pe zi, legume fierte cu untdelemn şi puţin vin.
-Se dezleagă de asemenea la vin şi untdelemn (în orice zi a săptămânii ar cădea), la următoarele sărbători fără ţinere (însemnate în calendar cu cruce neagră): Aflarea capului Sfântului Ioan Botezătorul, Sfinţii 40 de mucenici și duminicile din post.
-De BunaVestire (25 martie și de Florii (17 aprilie) este dezlegare la pește.

Citește și: Lista celor mai toxice alimente care se găsesc în comerţ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi îţi spune ce produse de bază trebuie să dispară din coşul de cumpărături