Reţeta delicioasă de varză cu tăiţei de post a Mirabelei Dauer. Secretul celui mai gustos preparat care nu conţine carne

Varza este unul dintre alimentele de bază în perioada postului. Călită, a la Cluj sau în salată, varza este la fel de delicioasă şi plină de substanţe nutritive. Îndrăgita interpretă Mirabela Dauer are, însă, o reţetă pe care puţine gospodine ştiu să o pregătească: varză cu tăiţei. Delicioasă şi săţioasă, dacă apuci să o pregăteşti o dată, cu siguranţă va deveni felul tău de mâncare preferat pe perioada postului.

21 mart. 2022, 16:40
Reţeta delicioasă de varză cu tăiţei de post a Mirabelei Dauer. Secretul celui mai gustos preparat care nu conţine carne

Reţeta de varză cu tăiţei de post este cunoscută, în Ardeal, şi cu denumirea „laște cu varză”. Prepararea ei nu necesită prea multe ingrediente şi nici prea scumpe. Descoperă, în rândurile următoare, reţeta de varză cu tăiţei de post a Mirabelei Dauer.

Ingrediente necesare pentru reţeta de varză cu tăiţei de post a Mirabelei Dauer

  • O varză de mărime medie;
  • 2-4 linguri de ulei
  • O ceapă mare
  • Mărar
  • Un pachet de tăiței lați (paste tagliatelle)
  • Sare
  • Piper

Citeste si Mihaela Bilic avertizează: „Ronţăielile” nu rezolvă nefericirea, dimpotrivă, o sporesc

Cum prepari varza cu tăiţei de post

Toacă ceapa mărunt și varza fideluță în fâșii cât mai subțiri. Călește ceapa în 3-4 linguri de ulei, apoi adaugă varza. Aceasta trebuieşi ea călită până devine translucidă. Dacă varza este apoasă, acoperă oala cu un capac și las-o să fiarbă în suc propriu. Dacă nu, adaugă în oală un pahar de apă.

În paralel, fierbe tăițeii al dente. Când sunt fierţi, iar varza e ușor gătită – nu moale, ci puțin crocantă, amestecă bine cele două ingrediente de bază, sărează din nou și bagă oala la cuptorul încins, timp de 20 de minute, ca aromele să se întrepătrundă.

Citeste si Otrava din farfurie. Produsul alimentar cumpărat în exces de români care crește riscul de cancer la colon

Beneficiile consumului de varză

Varza este bogată în vitamine, minerale și în fibre. Varza roşie are o valoare nutritivă chiar mai mare decât cea verde. Are mai mulţi antioxidanţi şi o cantitate mai mare de vitamina C, de cel puţin cinci ori mai mare. De asemenea, conţine mai mult carotenoid. Varza conține, de asemenea, cantități mici de alți micronutrienți, inclusiv vitamina A, fier și riboflavină.

În plus, varza este bogată în fibre și conține antioxidanți puternici, inclusiv polifenoli și compuși de sulf.

Printre principalele beneficii ale consumului de varză se-numără:

  • Menține sănătatea sistemului digestiv;
  • Normalizazeă nivelul colesterolului;
  • Este ideală în dietele de slăbire;
  • Fiind bogată în sulf și siliciu ajută la prevenirea uscării părului. De asemenea, are un continut ridicat de vitamina A care acționează ca un antioxidant și favorizează creșterea părului.