Reţeta drobului de miel a lui Cătălin Scărlătescu: „O am de la bunica şi o pregătesc în fiecare an”

Reţeta drobului de miel a lui Cătălin Scărlătescu. Este unul dintre cei mai apreciaţi şi urmăriţi bucătari din România, la fel sunt şi reţetele lui, pe care le împărtăşeşte cu fanii. Bunica sa, Amalia, avea o rețetă tradițională de drob pe care obișnuia să o prepare an de an, în perioada Paștelui.

22 apr. 2022, 11:30
Reţeta drobului de miel a lui Cătălin Scărlătescu: „O am de la bunica şi o pregătesc în fiecare an”
Reţeta drobului de miel a lui Cătălin Scărlătescu

Reţeta drobului de miel a lui Cătălin Scărlătescu. „În fiecare an, de Paște, îmi amintesc ce bine mirosea în bucătăria ei, a ciorbă de miel, drob sau cozonac. De la ea (bunica, n.r.) am moștenit rețeta de drob de miel pe care o pregătesc în fiecare an”, a povestit chef Scărlătescu.

Citeşte şi: Reţeta de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu. Cum să-ţi iasă pufos şi delicios cozonacul de Paşte. Ingredientul care nu trebuie să lipsească

Reţeta drobului de miel a lui Cătălin Scărlătescu

Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit rețeta unui drob delicios, care îi aduce aminte de copilărie.

Ingrediente:

– organele de la un miel – ficatul, rinichii, plămânii, inima;

– 250 g carne de miel;

– 400 g ceapă și usturoi verde, 400 g mărar și pătrunjel verde;

– ouă bătute (pentru fiecare kilogram de compoziție se folosesc 8 ouă bătute), sare, piper, ulei de floarea-soarelui, prapur.

Mod de preparare

Organele și carnea se taie cuburi mari și se călesc în tigaie, în ulei de floarea-soarelui, cu sare și piper. Apoi, se dau deoparte și se lasă la scurs. 25% din compoziție se taie cuburi mici, restul se toacă la mașină. Ceapa și usturoiul verde se toacă mărunt și se prăjesc în tigaia în care au fost călite organele. Se lasă până se evaporă toată apa din tigaie.

Mărarul și pătrunjelul se toacă „aproape fin”. Se amestecă bine toate ingredientele. Se cântărește compoziția și se adaugă ouăle bătute omletă. Se asezonează cu sare și piper. Se învelește compoziția în prapur și se dă la cuptor la 140 °C, pentru 50 de minute. Se servește rece, cu muștar alături.

Cum a reuşit bucătarul să slăbească 52 de kilograme

După ce a slăbit 52 de kilograme, juratul de la Antena 1 s-a transformat fizic şi este cu totul altă persoană. Motivația lui să scape de kilogramele în plus a început când a mers să-și facă analizele, iar rezultatul nu a fost unul tocmai bun.

Scărlătescu a dezvăluit că a renunțat la pâine și a început să consume doar crudități, însă susține că este o dietă destul de severă și recomandă să se consulte un medic înainte de a începe.

Am zis că vreau să fac o schimbare. Dar cred că erau şi toate date peste cap în analize. Erau praf, nu mai dormeam bine şi am zis, gata, trebuie să slăbesc. Nu mai mănânc carne deloc, nu mai beau alcool. E simplu. Eu am spus într-o zi că nu mai fumez şi n-am mai fumat, la fel pot să zic orice. Nu am mâncat pâine, carne, dulciuri şi nu am băut alcool.

Am mâncat, în schimb, doar salate proaspete, spanac, ştevie, castraveţi, roşii, mere, grapefruit, prune, nuci şi migdale neprăjite şi nesărate. Nu contează ordinea sau cantitatea, însa nu ai voie să mănânci nimic altceva. Legumele se pot face pe grătar, verziturile se fac salate proaspete stropite doar cu lămâie (fără ulei) şi un strop de sare, iar fructele se consumă proaspete.

Este, însă, o dieta severă, eu nu recomand nimănui să ţină un astfel de regim fără să consulte medicul. Fiecare organism are propriile necesităţi, aşa că nu e bine să ţinem diete „de capul nostru”.

Păi, după cum v-am povestit mai devreme, meniul meu a fost bazat exclusiv pe legume şi fructe proaspete, aşa că nu prea e loc de reţete. Puneţi pe grătar vinete, rosii şi ardei iute, de exemplu, iar lângă o salată verde”, a dezvăluit chef Cătălin Scărlătescu.