Reţeta de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu. Cum să-ţi iasă pufos şi delicios cozonacul de Paşte. Ingredientul care nu trebuie să lipsească

Cătălin Scărlătescu a dezvăluit cum face cozonacul pentru Paşte. Celebrul bucătar de la Chefi la cuţite foloseşte un ingredient special, care îi dă cozonacului un gust aparte.

15 apr. 2022, 09:59
Reţeta de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu. Cum să-ţi iasă pufos şi delicios cozonacul de Paşte. Ingredientul care nu trebuie să lipsească

Reţeta de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu. Simpaticul jurat de la „Chefi la cuţite” a dezvăluit cum face cozonacul de Paşte. Reţeta sa face senzaţie printre gospodine.

Reţeta de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu

Pentru prepararea cozonacului ai nevoie de următoarele ingrediente: un kilogram de făină, 250 de grame de zahăr, 450 de grame de lapte, cinci ouă, 60 de grame de drojdie, 500 grame de nucă, 200 grame de rahat, 150 grame de ciocolată belgiană, 30 grame de portocală confiată, 30 grame de coajă de lămâie, stafide.

Secretul cozonacului delicios preparat de Cătălin Scărlătescu constă în untul belgian. Aveţi nevoie de 300 de grame.

Citeşte şi Reţeta irezistibilă de cartofi zdrobiţi a lui Cătălin Scărlătescu. Trucul banal învăţat de la bunica sa

Mod de preparare

Secretul cozonacului delicios preparat de Cătălin Scărlătescu constă în untul

Amestecăm drojdia cu laptele şi cu trei linguri de făină, după care lăsăm maiaua să crească până când îşi va dubla volumul. Restul de lapte se pune la fiert împreună cu zahărul. Amestecaţi până când observaţi că s-a dizolvat tot zahărul.

Separaţi gălbenuşurile de albuşuri, iar într-un vas suficient de mare se freacă gălbenuşurile cu un praf de sare. După care, se adaugă făina, laptele cu zahărul topit, untul şi portocala confiată. Adăugăm şi maiaua preparată anterior şi frământăm bine până când obţinem un aluat consistent şi etastic. Se lasă aluatul la dospit timp de o oră.

După ce au trecut cele 60 de minute, rupem o bucată de aluat, întindem bine pe blatul de lucru, în formă de dreptunghi, apoi punem crema făcută din amestecul de nuci cu ciocolată belgiană topită, rahat și stafide și se rulează cu grijă.

Rulada formată se secționează în două, pe lungime, iar cele două bucăți se împletesc și se ung pe deasupra cu ou și se așază într-o formă specială pe care am tapetat-o, înainte, cu unt și făină. Mai lăsăm două ore la dospit, după care introducem tava în cuptorul setat la 160 de grade, timp de maximum o oră.

Citeşte şi Reţeta de clătite pufoase a lui Chef Florin Dumitrescu pe care le mănâncă şi Cătălin Scărlătescu