Rețeta ieftină pentru cel mai bun degresant! Cum să faci detergent ecologic din coji de cartofi

Cojile de cartofi conțin substanțe care pot fi extrem utile la curățarea și degresarea vaselor murdare. Spre deosebire de produsele de curățat din comerț, cojile cartofi nu conțin substanțe chimice și acționează eficient pentru îndepărtarea grăsimii.

06 ian. 2023, 17:29
Rețeta ieftină pentru cel mai bun degresant! Cum să faci detergent ecologic din coji de cartofi

O soluție pe bază de coji de cartofi poate fi foarte utilă în spălarea și degresarea vaselor. În plus, acest produs este 100% ecologic, deoarece nu conține poluanți. Pe de altă parte, este la fel de eficient ca detergenții, deoarece îndepărtează grăsimile și reziduurile alimentare.

De asemenea, produsele din comerț conțin fosfați care pot provoca reacții alergice asupra pielii. Așadar, pregătirea unui detergent ecologic cu coji de cartofi  poate fi foarte utilă în treburile casnice.

Coaja cartofului conține substanțe care acționează ca degresant și poate fi folosită pentru realizarea detergenților de bucătărie, dar și pentru alte suprafețe. Trebuie precizat că durata acestui produs natural este scurtă, cel mult 5-6 zile. Prin urmare,  este necesar să pregătești o anumită cantitate de fiecare dată când dorești să-l utilizezi, potrivit dcnews.ro

Citiți: Ce se întâmplă dacă pui o pungă cu orez în congelator! Trucul salvator pe care toate gospodinele trebuie să îl știe

Cum se face detergentul ecologic din coji de cartofi

Poți folosi apa în care ai fiert cartofi pentru a înmuia grăsimea care s-a lipit de vesela și de ustensilele de bucătărie. Trebuie doar să torni apa în care ai fiert cartofii într-un lighean, cât este încă fierbinte, și să pui vasele murdare.

Se lasă să acționeze aproximativ 15 sau 20 de minute. După acest timp, spală vasele cu un burete și clătește-le bine.

O altă opțiune este să păstrezi într-un borcan cojile de cartofi, proaspăt curățați. Adaugă apoi apă clocotită.

După aproximativ 30-40 de minute, agită puternic amestecul din borcan. În acest moment vei observa că se va forma o cantitate bună de spumă. Dă borcanul la rece toată noaptea: îl poți pune în cămară sau frigider. A doua zi folosește lichidul din borcan pentru a spăla vasele.

Acest detergent ecologic poate fi folosită atât pentru degresarea vaselor, dar și a hainelor. Dacă ai descoperit o pată de grăsime pe una dintre hainele tale preferate, poți să freci pata cu o bucată mică de coajă de cartofi. Cu toate acestea, această procedură nu trebuie aplicată articolelor de îmbrăcăminte delicate, deoarece unele țesături necesită produse speciale pentru a se menține în stare bună.

Citiți și: Trucul care te ajută să faci rapid cei mai delicioşi cartofi prăjiţi