Trucul care te ajută să faci rapid cei mai delicioşi cartofi prăjiţi

Cartofii prăjiţi sunt preferaţii copiilor şi tinerilor. Sunt un fel de mâncare care se prepară rapid şi nu necesită prea multă experienţă în bucătărie.

28 nov. 2022, 16:31
Trucul care te ajută să faci rapid cei mai delicioşi cartofi prăjiţi

Cartofii sunt legumele preferate ale românilor. Iar cartofii prăjiţi, adoraţi de copii, sunt uşor de gătit. Este suficient să tai cartofii fâşii, să-i pui într-o tigaie cu ulei încins și să aștepți până când prind o crustă aurie. Doar că durează destul de mult până se prăjesc.

Citeşte şi: De ce să pui oțet în apa în care fierb cartofii. Trucul genial pe care trebuie să îl știe toate gospodinele

 

Trucul care te ajută să faci rapid cei mai delicioşi cartofi prăjiţi

Dacă te grăbeşti sau pur şi simplu îţi este foame şi nu mai ai răbdare, un truc folosit în bucătăriile restaurantelor te poate ajuta să grăbeşti prăjirea fără să dai focul mai tare şi să rişti să-i arzi.

Ai nevoie de un castron plin cu apă fierbinte. După ce cureţi cartofii, îi tai şi îi speli în apă rece, pune cartofii în apă fiartă pentru 5 minute. Apoi scurge-i de apă şi pune-i la prăjit. Vei vedea că se vor găti mult mai repede.

Citeşte şi: Cartofii prăjiţi nu se vor mai lipi de tigaie: trucul ştiut doar de bucătarii cu experiență

 

Cât ulei se pune la cartofi prăjiți. Secretul pe care multe gospodine nu îl știu

Cât ulei să punem la cartofii prăjiți? Cu toții am auzit acele teroii cum că nu este deloc sănătos să consumăm cartofi prăjiți și că aceștia sunt interziși cu desăvârșire, în diete.

Atunci când ne gândim să gătim cartofi prăjiți, ne imaginăm o baie de ulei și implicit multe kilograme în plus sau calorii. În realitate, este nevoie de atâta ulei cât să acopere cartofii pe care vrei sa-i prăjești.