Reţeta irezistibilă de cartofi zdrobiţi a lui Cătălin Scărlătescu. Trucul banal învăţat de la bunica sa

Cătălin Scărlătescu s-a decis să dezvăluie o rețetetă simplă de cartofi zdrobiţi, preparat cu care bunica lui îl răsfăța în copilărie. Celebrul chef o gătește mereu cu drag: "Când faci mâncare din suflet, toată lumea o să te iubească!".

05 apr. 2022, 12:01
Reţeta irezistibilă de cartofi zdrobiţi a lui Cătălin Scărlătescu. Trucul banal învăţat de la bunica sa
Reţeta irezistibilă de cartofi zdrobiţi a lui Cătălin Scărlătescu

Reţeta irezistibilă de cartofi zdrobiţi a lui Cătălin Scărlătescu. Dacă iubiţi preparatele din cartofi, această reţetă este ideală, fiind extrem de simplu de realizat. Aveţi nevoie de cartofi fierţi, sare, pătrunjel, smântână şi unt.

Reţeta irezistibilă de cartofi zdrobiţi a lui Cătălin Scărlătescu. Trucul învăţat de la bunica sa

Se fierb carfofii întregi, timp de 20 de minute, după care se decojesc și se lasă câtva minute la răcit. După aceea, se zdrobesc, dar nu ca la piure, ci se lasă mai mari, se adaugă sarea, untul, smântâna, toate după gustul fiecăruia, apoi se presară pătrunjel tocat mărunt. Se amestecă totul și se servește!

Dieta lui Cătălin Scărlătescu. Cum a reuşit bucătarul să slăbească 52 de kilograme

Cătălin Scărlătescu a recunoscut că a deprins dragostea pentru bucătărie de la bunica sa, cu care a preparat primele sale rețete. Și-a iubit mult bunica și ar fi vrut să îl vadă acum, însă femeia a murit acum mult timp. Celebrul chef crede că acum aceasta este îngerul său păzitor. Bătrâna l-a învăţat că atunci „când faci mâncare din suflet, toată lumea o să te iubească!”. Se pare că juratul de la „Chefi la cuţite”, născut pentru a fi bucătar, i-a urmat mereu sfatul!

Cum să faci cel mai bun piure de cartofi din lume. Trucul banal pe care trebuie să-l ştie orice bucătar

„Bunica mi-a arătat în copilărie ce înseamnă mâncarea cu gust și toate preparatele ei mi-au rămas în suflet. Țin minte că gătea la începutul săptămânii mâncare de cartofi și fasole scăzută, care sâmbăta se transforma în fasole bătută. La desert aveam faimoasa prăjitură cu bulion, preferata mea. Nu avea mult timp sau multe ingrediente la dispoziție, dar reușea să ne pună pe masă rețetele ei de suflet, rețete pe care le-am dus mai departe cu mine până în ziua de azi. Mi-ar fi plăcut ca bunica mea să trăiască, să-i iau un papamobil dintr-ăla și s-o plimb peste tot. unica mea mi-a spus așa, mamă, poți să faci ce vrei tu, dar să nu uiți un lucru, să nu uiți să fii drept. Mi-ar plăcea să cred ca este mândră de mine, dar e dusă de mult. Cu toții credem că avem un înger păzitor. Eu am mai mulți și tind să cred că unul dintre ei este bunica mea”, mărturisea Cătălin Scărlătescu.