Rețeta-minune de lava cake a lui Florin Dumitrescu. Care este secretul pentru un desert perfect

Florin Dumitrescu, cel mai tânăr dintre jurații "Chefi la cuțite", a dezvăluit că rețeta de lava cake este una dintre cele mai simple, însă totodată sofisticată deoarece conține un mic secret.

30 iun. 2021, 09:16
Rețeta-minune de lava cake a lui Florin Dumitrescu. Care este secretul pentru un desert perfect

Rețeta-minune de lava cake a lui chef Florin Dumitrescu. Desertul lava cake a fost întotdeauna un desert râvnit de mulți pofticioși. Deși pare foarte ușor de făcut, trebuie să știm că în joc sunt niște mici secrete pentru a duce la o bună reușită acest desert. Chef Florin Dumitrescu ne dezvăluie propria rețetă, împreună cu trucurile pe care el le deține.

Rețeta-minune de lava cake a lui Florin Dumitrescu

Deși multe gospodine obișnuiesc să prepare acest desert cu ingredientele pe foc, chef Florin Dumitrescu a mărturisit că aceasta este cauza principală pentru care textura prăjiturii nu este la fel ca în marile cofetării sau în pozele virale de pe internet. Celebrul bucătar afirmă că toată compoziția se prepară la bain marie și nicidecum la foc mare. Să vedem ce ingrediente a pregătit chef Florin Dumitrescu pentru acest desert, care fără doar și poate, nu încântă papilele gustative.

Ingrediente necesare:
4 ouă
60 g zahăr pudră
30 g făină
170 g ciocolată
100 g zahăr
50 ml smântână de gătit
130 g unt
10 ml coniac
10 g sare grunjoasă

Florin Dumitrescu, tătic pentru a treia oară? Ce a declarat soția vedetei de la „Chefi la cuțite”

Cum se prepara compoziția de lava cake

În prima parte, luăm 115 g de unt şi ciocolata și le punem să se topească la bain marie, amestecând până se omogenizează. Două gălbenuşuri împreună cu două ouă întregi şi cu 60 g de zahăr se bat la mixer. Se încorporează cele două compoziţii (ouăle şi ciocolata) şi se adaugă făina cernută. Se amestecă cu un tel şi se aerează. Într-o formă de soufle/ brioșă de aluminiu de unică folosinţă, tapată cu unt şi făină, se pune aluatul de ciocolată până sus. Se bagă pentru 15 minute la cuptorul încins la 180 de grade Celsius. Desertul se serveşte alături de îngheţată de vanilie, caramel sărat sau dulceaţă de fructe de pădure.