Rețeta pentru prăjitura Parlament! Este absolut delicioasă și poate fi făcută chiar la tine în bucătărie

Prepararea ușoară și la domiciliu a acestei delicioase prăjituri Parlament face ca aceasta să fie accesibilă oricui. Iată rețeta care îți va schimba total meniul

15 ian. 2024, 16:49
Rețeta pentru prăjitura Parlament! Este absolut delicioasă și poate fi făcută chiar la tine în bucătărie
Rețeta pentru prăjitura Parlament! Este absolut delicioasă și poate fi făcută chiar la tine în bucătărie

Desertul Parlament a fost conceput acum 30 de ani, iar originea numelui său rămâne necunoscută. Cu toate acestea, prepararea ușoară a delicioasei prăjituri Parlament este posibilă chiar și în confortul casei tale. Această prăjitură este atât de delicioasă încât ar trebui să fie prezentă pe mesele tuturor celor care apreciază dulciurile de înaltă calitate.

Citește și: Sute de mii de români sunt beneficiari de pensii și indemnizații prevăzute de legi speciale. Anunțul Casei de Pensii

Pentru a pregăti prăjitura Parlament, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Pentru blat

4 albuşuri,
70 g zahăr,
50 g nucă măcinată,
150 g miez de nucă prăjită,
30 g făină, 5 g praf de copt.

Pentru ganache vă sunt mai sunt necesare

100 g ciocolată,
100 g frişcă,
200 g biscuiţi petit beurre simpli.

Pentru cremă

4 gălbenuşuri,
50 g zahăr,
15 ml apă,
200 ml frişcă,
întăritor de frişcă,
esenţă de vanilie,
cacao pudră pentru decor.

Mod de preparare

Prăjiți miezul de nucă într-o tigaie și așezați-l apoi uniform pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Asigurați-vă că nucile sunt distribuite uniform pe întreaga suprafață a tavii.

Pentru bezea, bateți albușurile cu zahărul și amestecați-le cu făina, praful de copt și nucă măcinată. Compoziția rezultată trebuie așezată peste stratul de nucă pe tavă.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 15 minute. Între timp, topiți ciocolata în bucăți, amestecați cu frișca și puneți amestecul pe foc, la bain-marie.

Amestecați în mod constant până obțineți o consistență lucioasă, apoi lăsați amestecul să se răcească. Întindeți această compoziție peste stratul de blat care s-a închegat puțin după răcire. Adăugați apoi biscuiții.

Puneți preparatul deoparte și începeți pregătirea cremei, urmând rețeta de pe dulceromanie.ro.

Mod de preparare cremă

Gălbenușurile cu zahărul și apa se vor pune pe foc, tot la bain mare și se vor păstra până când compoziția va ajunge la 70 de grade Celsius.

În toată această perioadă trebuie să aveți grijă să amestecați continuu. Dați jos de pe foc, puneți și vanilia și lăsați la răcit.Bateți foarte bine frișca și puneți și întăritorul pentru frișcă pentru a ieși produsul dorit, apoi amestecați cele două compoziții. Crema obținută va fi așezată peste biscuiți. Se nivelează totul, se adaugă pudra de cacao, după ce crema s-a întărit și se introduce la frigider.

Citește și: Elwira Petre, despre experiența postului intermitent de 72 de ore: „Îmi venea să sparg toți pereții din casă”