Reţetă pentru Săptămâna Albă: Tartă de brânză cu legume şi ciuperci

Săptămâna de dinaintea Postului Paștilor este numită prin tradiție Săptămâna Albă (sau Săptămâna Brânzei), reprezentând ultimele zile în care mai este permis consumul anumitor alimente, precum: lapte, brânză, ouă, carne.

RomaniaTV.net
14 feb. 2018, 09:57
Reţetă pentru Săptămâna Albă: Tartă de brânză cu legume şi ciuperci

Sunt instaurate o serie de interdicții ce au rolul de a-i proteja pe gospodari de influența malefică a culorii albe. Femeile evită să se spele pe cap înainte de Lăsata Secului, ca să nu le albească părul și să îmbătrânească cu iuțeală. în unele regiuni circulă credința conform căreia dacă te speli pe cap „ți se scutură burdufurile cu brânză în cap și-ți albește părul curând”.

O altă interdicție spune că nimeni nu trebuie să se însoare în Săptămâna Albă. Cei care pornesc nunta sunt doar nebunii, nehotărâții și cei slabi de înger. În schimb, joi este bine să se spele lucrurile albe, în special cămășile.

Dar să lăsăm spălatul și să începem a găti.

Tartă de brânză cu legume și ciuperci

Trebuință ai de: 500 g brânză de vaci, 100 g brânză telemea, 300 g cartofi, 2 ardei grași, 2 cepe, 4 căței de usturoi, 200 g roșii, 4 ouă, o conservă de ciuperci, o salată verde, 100 ml ulei, sare, piper.

Citește mai departe AICI.