Reţeta perfectă a lui Radu Anton Roman pentru salata de boeuf de Crăciun. Secretul care dă un gust sublim

Salata de boeuf este nelipsită de pe mesele de Crăciun, iar Radu Anton Roman dezvăluie rețeta sa perfectă. Este nevoie de răbdare, însă se prepară ușor dacă ții cont de sfaturi și de pașii pe care trebuie să îi urmezi.

12 dec. 2023, 11:16
Reţeta perfectă a lui Radu Anton Roman pentru salata de boeuf de Crăciun. Secretul care dă un gust sublim

Reţeta perfectă lui Radu Anton Roman pentru salata de boeuf de Crăciun. Ingredientele includ carne de vită, cartofi, castraveți murați, mazăre, gogoșari murați, morcovi, maioneză și măsline. Procesul de preparare implică fierberea fiecărui ingredient separat, iar secretul constă în consistența cărnii, care trebuie să fie uscată.

Citeşte şi: Rețeta inedită de pate de casă din ficat de pui a lui chef Joseph Hadad. Ingredientul care îl face să aibă un gust perfect

Rețeta perfectă de salată de boeuf a lui Radu Anton Roman o putem găsi în cartea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”.

Ingrediente

  • 700 grame de carne de vită (macră: muşchiuleţ, pulpă)
  • 700 grame de cartofi (din cei care nu se fărâmă deloc la fiert)
  • 300 grame de castraveciori muraţi în oţet (sau mai puţin, dacă sunt prea acri)
  • 50 grame de mazăre boabe
  • 2 gogoşari muraţi
  • 3 morcovi mai mari
  • 500 ml maioneză (cu sau fără lămâie) sare, după gust
  • câteva măsline pentru ornat

Mod de preparare

Carnea se pune la fiert, până se rasoleşte. Cartofii se fierb şi ei, dar măsurat, să nu se pătrundă de tot. După aceea, se curăţă şi se lasă să se răcească.  Mazărea, dacă e din cutie, o fierbi 5 minute; dacă e congelată, se fierbe până se înmoaie. Morcovii, curăţaţi bine, se fierb cam o jumătate de oră (sau chiar mai puţin), să fie mai tari. Castraveţii si gogoşarii se taie mărunţel. Se face apoi şi maioneza. Pe măsură ce legumele şi carnea au fiert şi s-au răcit, se taie şi ele mărunt. Într-un castron se amestecă bine salata cu trei sferturi din maioneză. Se pune apoi salata muşuroi pe un platou, se rotunjeşte, se unge cu maioneza rămasă, iar gogosarul şi măslinele se taie feliuţe şi se ornează salata.

Citeşte şi: Prăjitură cu glazură de ciocolată! Rețeta secretă a bunicii Gherghina care a rupt Tik Tok-ul în două. Este aur pentru papilele gustative

Gospodinele trebuie să ştie că în loc de carne de vită se poate face salată şi cu carne albă de găină, curcan sau chiar peşte.