Reţetă rapidă care reduce cu 50% riscul de boli de inimă

Bolile de inimă sunt considerate printre principalele cauze ale moratlității din lume. Vestea bună este că ele pot fi prevenite și chiar ținute sub control. Există mai multe tipuri de boli de inimă, dar arterele înfundate pot da naștere multor complicații. Prin luarea din timp a unor măsuri simple, reduci foarte mult riscul de îmbolnăvire.

RomaniaTV.net
28 apr. 2016, 12:25
Reţetă rapidă care reduce cu 50% riscul de boli de inimă

Ateroscleroza este termenul medical folosit pentru arterele înfundate. Aceasta boală cardiovasculară progresează lent pe parcursul mai multor ani, devenind mai periculoasă odată cu înaintarea în vârstă. Depunerile de grăsime pe pereții vaselor de sânge duce la ateroslecroză, situație ce favorizează apariția bolilor de inimă mai severe, inclusiv afecțiuni vasculare periferice, infarct miocardic, accident vascular cerebral.

Unul dintre cei mai importanți factori în prevenirea înfundării arterelor și a altor probleme de inimă este menținerea unui stil de viață sănătos. În mod surprinzător, limitarea aportului de grăsimi nu este cel mai bun mod de a mentine inima sănătoasă. Mai degrabă, creșterea aportului de legume este de ajutor.

Citeşte şi  Cum poţi „păcăli” infarctul cu aceste trucuri simple

Mai multe studii susțin această teorie, inclusiv o cercetare realizată pe termen lung în care au fost implicați peste 100.000 de oameni. Cercetătorii de la Universitatea Harvard au descoperit că persoanele care consumă cel puțin opt porții de legume pe zi au mai puține riscuri de a contracta o boală de inima decât cei care au mâncat doar 1,5 porții pe zi.

Un alt studiu în care au fost examinate datele de la 1300 de persoane în vârstă arată că cei care au mâncat cel puțin o cană de legume pe zi au cu 60% mai puține riscuri de a se îmbolnăvi de inimă.Cele opt porții de legume menționate mai sus pot suna cam mult pentru tine, dar sunt surprinzător de ușor de obșinut. O porție de legume înseamnă doar o jumătate de cană (sau o cană de legume cu frunze).

Rețetă rapidă

Ai nevoie de:

1/2 cană de broccoli

1/2 cană de frunze crude de spanac proaspete

Citeşte şi  Bei vin roşu? Iată ce utilizări surprinzătoare are

1/2 felii de cană de roșii sau cireșe

1/4 ceașcă țelină tocată

1 morcov ras

1-2 căni de ceai verdeAmestecă toate ingredientele, cu excepția ceaiului verde, într-un blender până când obții o pastă cu o consistență netedă. Adaugă ceaiul verde și omogenizează din nou. Această rețetă are mai puțin de 150 de calorii și oferă 4 porții de legume.

Pentru tratarea bolilor de inimă, a hipertensiunii arteriale și a diabetului zaharat, prepară acest remediu eficient ce este ușor de făcut și nu necesită mult timp.