Rețetă Shokupan. Cum se prepară celebra pâine japoneză cu lapte

Rețetă Shokupan. Fără îndoială, pâinea japoneză este cea mai pufoasă pâine din lume și asta datorită unui secret: tangzhong, o pastă obținută din lapte și făină. Teoretic, tangzhong-ul se încălzește până la 65 de grade Celsius.

04 dec. 2022, 17:48
Rețetă Shokupan. Cum se prepară celebra pâine japoneză cu lapte
Cum se prepară celebra pâine japoneză cu lapte

Rețetă Shokupan. Ingrediente pentru pâine japoneză cu lapte:

  • 250 ml apă caldă (nu prea fierbinte)
  • 20 g zahăr
  • 7 g sare
  • 10 g miere
  • 7 g drojdie instant
  • 25 g unt sărat la temperatura camerei (se adaugă după 5 minute de frământare)
  • 350 g făină de pâine
  • 20 g lapte praf

Citește și: Fasole cu cârnaţi, reţeta cu care îi vei impresiona pe cei dragi la masa de 1 Decembrie

Rețetă Shokupan. Mod de preparare:

Într-un bol de mărime medie se adaugă: apa caldă, sarea, zahărul, mierea, drojdia și se amestecă bine. Se lasă să se facă spumă timp de 10 minute. Într-un alt bol mare se amestecă, separat, făina și laptele praf și se face o gaură în centru. Puneți amestecul de drojdie cu bule în făină și amestecați cu bețișoarele sau cu o spatulă.

Se amestecă până când nu mai există bucăți uscate și se lasă timp de 20 minute. Se acoperă vasul cu un prosop umed. După cele 20 de minute,  folosiți un mixer vertical și  frământați timp de 5 minute. Amestecul se va transforma dintr-o masă lipicioasă într-una netedă. Adăugați untul și frământați, la un nivel mai puternic, timp de încă 5 minute.

Scoateți aluatul pe o suprafață curată și faceți o bilă netedă. Ungeți un bol mare adăugați aluatul și acoperiți-l cu folie alimentară. Lăsați la dospit timp de 45 de minute într-un loc cald. După aceea îl împărțiți în 3 bucăți care se rulează ca niște bușteni. Ungeți forma de copt cu unt, puneți câte un buștean, acoperiți cu folie alimentară și lăsați să se dubleze în volum (40 – 50 de minute).

Apoi coaceți la cuptor la 190 – 200 de grade C timp de 20 de minute sau până când pâinea japoneză cu lapte devine aurie. Se răcește pâinea, scoasă din forma de copt, pe un grătar de sârmă timp de 1 – 2 ore înainte de a fi tăiată.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Romany Henry (@dudu_eats)