Reţetă excepţională de mujdei de usturoi, oferită de dr Ovidiu Bojor. Metoda de preparare le permite chiar şi celor care suferă de gastrită să-l consume

Îl mâncăm cu mare plăcere şi la cartofi prăjiţi, şi la mici, şi la shaorma, şi la fripturi şi la câte şi mai câte bucate româneşti sau de altă sorginte. Din păcate, sunt persoane care suferă de anumite afecţiuni pe care consumul de usturoi le-ar agrava.

19 feb. 2022, 12:02
Reţetă excepţională de mujdei de usturoi, oferită de dr Ovidiu Bojor. Metoda de preparare le permite chiar şi celor care suferă de gastrită să-l consume

Mujdei de usturoi recomandat de dr Ovidiu Bojor. Persoanele care suferă de afecţiuni hepatice şi iau medicamente pentru ficat nu trebuie să consume usturoi. Acesta poate reduce eficienţa pastilelor. De asemenea, persoanele ca suferă de sindromul colonului iritabil sau care se confruntă cu diaree, probleme cu stomacul sau probleme digestive trebuie să evite consumul de usturoi. Nici persoanele care suferă de gastrită şi de ulcer nu se pot bucura de aroma usturoiului din cauza hiperacidităţii sale, usturoiul iritnd mucoasa gastrică.

Reputatul farmacist Ovidiu Bojor are, însă, o soluţie pentru aceştia din urmă, pentru ca şi ei să poată consuma ocazional acest condiment. Este vorba despre un mode de preparare ceva mai special.

Cum prepari mujdei de usturoi după reţeta dr Ovidiu Bojor

Peste căţeii de la o căpăţână de usturoi, se pune o linguriţă de sare grunjoasă şi o linguriţă de miere de albine, potrivit reteteremedii.ro Se freacă bine în piua de lemn sau într-un mojar de ceramică până se obţine o pastă. Se pune apoi o lingură de ulei şi se freacă până se obţine o emulsie. La final, se adaugă 1-2 linguri de oţet de mere şi se amestecă bine.

Preparat în acest mod, mujdeiul poate fi consumat inclusiv de către cei care suferă de gastrită, uleiul protejând mucoasa gastrică.

Citeste si Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci usturoi prăjit. Acţionează timp de 24 de ore şi este o adevărată binecuvântare pentru sistemul digestiv, cardiovascular şi siluetă

Cum să scapi ușor de respirația mirosului de usturoi

Aceasta este, fără doar şi poate, unul dintre aspectele pentru care evităm să consumăm usturoi, mai ales dacă urmează să ieşim undeva. Există, însă, câteva soluţii pentru contracararea mirosului de usturoi.

Dacă îți place gustul acrișor de lămâie, imediat după ce mănânci ceva cu usturoi, pregătește o limonadă. Amestecă miere cu suc proaspăt de lămâie și bea două, trei pahare. Acidul din lămâie va neutraliza alicina, substanţa din usturoi care se face vinovată de mirosul persistent.

La 20 – 30 de minute după o masă copioasă cu usturoi, consumă câteva felii de fructe acide: portocale, mere, grepfruit, ananas sau kiwi.

Ceaiul verde ajută digestia și descompune substanțele sulfuroase din usturoi, oferindu-ți o respirație mai proaspătă. Dacă mai pui și o felie de lămâie, atunci sigur vei avea mai mult succes să scapi de usturoi în câteva ore.

Citeste si Cum separi albuşul de gălbenuş cu ajutorul unui căţel de usturoi. Metoda ingenioasă care îţi va simplifica viaţa. VIDEO