REȚETĂ TURTĂ DULCE. Cum să faci cel mai bun desert pentru Crăciun

Suntem în Ajunul Crăciunului și facem ultimele pregătiri pentru masa de Sărbători. Pe lângă sarmale, piftie, cozonac, nu trebuie să uităm de produsul magic al Crăciunului care ne învăluie casa într-un miros de poveste: turta dulce.

24 dec. 2020, 20:06
REȚETĂ TURTĂ DULCE. Cum să faci cel mai bun desert pentru Crăciun

REȚETĂ TURTĂ DULCE.

Turta dulce este un desert ușor de făcut, gustos și perfect pentru sărbătorile de iarnă. Figurinele de turtă dulce pot lua forma unui brad de Crăciun, a unui om de zăpadă sau ren și pot fi decorate frumos în culorile preferate.

REȚETĂ TURTĂ DULCE. Iată ce trebuie să faci ca să mănânci cea mai bună turtă dulce făcută chiar la tine acasă.

REȚETĂ TURTĂ DULCE. Ingrediente

150 g unt
150 g zahar brun
1 ou
450 g faina
200 g miere
O lingură de vanilie
O linguriță de scorțișoară
O linguriță de ghimbir
Nucșoară
Cardamon
O jumătate de linguriță de sare
O linguriță de bicardonat de sodiu

REȚETĂ TURTĂ DULCE. Mod de preparare

Aveți nevoie de 2 boluri. Într-unul din boluri se amestecă făina cu condimentele. În celălalt bol se amestecă zahărul cu mierea, cu untul, se mixează în jur de 5 minute și se adaugă oul. Se amestecă în continuare. În această compoziție se pune făina treptat, nu deodată. Se formează un aluat, se frământă cu mâna, iar apoi se împarte în două și se pune fiecare bucată într-o folie de plastică. Se pune la frigider pentru cel puțin 8 ore sau se lasă peste noapte.

Apoi, înainte să-l pregătești, se scoate de la frigider și se lasă afară 30 de minute. Se dă cu făină pe o foaie de copt și se pune aluatul. Presari puțină făină și peste aluat și apoi întinzi cu sucitorul. Apoi, iei formele și faci turta dulce. În cele din urmă, pui turta dulce pe o altă foaie de copt și o pui în tavă. Bagi tava la cuptor pentru 8 minute la 180 de grade. La final, o lăsați să se răcească, iar apoi o ornați.

Reţetă de Crăciun. Cum să găteşti carnea de porc

Ajunul Crăciunului. Tradiții și obiceiuri românești. Ce ar trebui să eviți să faci în această zi