Reţetă virală! Pâine pufoasă, fără frământare, din doar 3 ingrediente. Secretul de preparare pe care orice gospodină desăvârşită trebuie să-l cunoască

Valurile succesive de scumpiri din ultima perioadă au transformat pâinea noastră cea de toate zilele într-un produs aproape inaccesibil pentru românii cu venituri modeste. O pâine bună şi mai ales ieftină poate fi obţinută şi în casă. Nu necesită decât trei ingrediente banale, se prepară super-rapid şi este foarte gustoasă.

31 ian. 2023, 10:45
Reţetă virală! Pâine pufoasă, fără frământare, din doar 3 ingrediente. Secretul de preparare pe care orice gospodină desăvârşită trebuie să-l cunoască

Poţi obţine o pâine pufoasă cu doar câţiva lei şi fără să ai veleităţi de bucătar. În plus, timpul petrecut în bucătărie este relativ scurt.

Pâine pufoasă de casă. Ingrediente necesare

  • 1/2 căni făină
  • 2 lingurițe de sare de mare
  • 2 lingurițe de drojdie
  • 2/3 căni de apă (100 grade F)

Cum prepari pâinea pufoasă

Amestecă toate ingredientele, mai puţin apa, într-un castron mare folosind o lingură de lemn. Drojdia din aluat va produce fermentație și va declanșa dioxid de carbon, gaz ce va produce în aluat mișcare, o mișcare care va suplini, în fapt, însăși frământarea.

Adaugă apa caldă peste ingrediente. Amestecă bine până când nu se mai vede făină uscată. Acoperă recipientul cu folie de plastic și cu un prosop timp de 2 ore, pe parcursul cărora aluatul va dospi.

Citeste si O româncă a dat lovitura cu rețeta sa de parizer de casă. Cel mai important secret îl știe de la mama ei

După scurgerea timpului, dă racleta prin făină și cu ajutorul ei deplasează o margine a aluatului peste marginea opusă, întâi de jos în sus, apoi de la stânga la dreapta. Repetă operațiunea de câteva ori. Astfel, aluatul va lua o formă ovală fără însă a-l frământă. La final, învârte ușor aluatul tapetându-l ușor pe margini ca să accentueze forma rotundă.

Tapetează cu hârtie de copt o formă cu capac pe care o vei introduce la cuptor. Pune aluatul în interior şi dă-l la cuptorul preîncălzit la 450 grade F pentru 35 de minute. În acest timp, aluatul trebuie să fie acoperit cu capac. După scuregrea celor 35 de minute, îndepărtează capacul şi mai lasă pâinea la cuptor 5 – 10 minute, scrie spynews.ro. Lasă pâinea pe un grătar să se răcească 30 de minute înainte de a o tăia.

Citeste si Rețeta pentru cea mai pufoasă omletă. Un simplu ingredient te va ajuta să prepari un mic dejun delicios