REŢETĂ pentru toamnă: Zacuscă rapidă

Dacă nu ai foarte mult timp la dispoziţie, poţi încerca această reţetă de zacuscă rapidă. Ideală pentru sezonul rece, această reţetă nu îţi ia mai mult de 2 ore să o prepari.

15 sept. 2014, 07:30
REŢETĂ pentru toamnă: Zacuscă rapidă

Ingrediente:

– 2 vinete mari
– 5 ardei grasi rosii
– 4 cepe
– o cana de bulion
– 250 ml de ulei
– sare si piper boabe
– o foaie e dafin

Mod de preparare:

Coace vinetele pe gratar si curata-le bine de coaja si codite, apoi lasa-le la scurs pana se racesc. Cand sunt reci, toaca-le marunt cu un satar de lemn sau amesteca-le la blender. Coace si ardeii grasi, tot pe plita, pe toate partile. Cand sunt copti, pune-i intr-o strecuratoare si presara-i cu sare. Lasa-i acolo pana se racesc, apoi curata-i cu grija de pielite si samburi si pune-i si pe ei la blender, scrie retete.flu.ro.

Curata ceapa si toac-o la blender, apoi pune-o la calit in ulei, pana cand se sticleste, fara insa a fi maronie. Pune apoi vinetele tocate, ardeii dati prin blender si bulionul. Coondimenteaza cu sare, pune si cateva boabe de piper si frunza de dafin. Lasa zacusca la foc circa 40 de minute, pana cand uleiul se ridica la suprafata.

Incalzeste borcanele in cuptorul inchis (ies in jur de 4-5 borcane de 400 ml) si toarna in ele zacusca fierbinte, cu ajutorul unui polonic. Infasoara borcanele intr-o patura si lasa-le peste noapte, sa se raceasca incet.

Citeşte şi Ce efecte are ZACUSCA în organism