Reţeta zilei de marţi. Tărhană de urzici pentru Marţea Trăznetelor – reţete româneşti pe gustul tău

Iată-ne și în cea de a două zi din Săptămâna Curată, cea în care Postul Paștilor intră abrupt în existența noastră, cu restricții importante și nu doar în plan culinar, dar și cu adevărate retete romanesti. Astăzi este, dacă nu știați deja, Marțea Trăsnetelor, o zi deosebit de periculoasă.

15 mart. 2016, 11:43
Reţeta zilei de marţi. Tărhană de urzici pentru Marţea Trăznetelor – reţete româneşti pe gustul tău

Mai este numită și Marțea Sântoaderului, pentru că începând de atunci, timp de 9 zile, se țin Caii lui Sântoder, divinități malefice despre caare se spune că sunt pe jumătate oameni și pe jumătate cai și care îi pedepsesc pe cei care nu țin sărbătoarea.

Rolul lor este de a purifica timpul și spațiul. Se spune că acela care va purta haine țesute ori cusute în Marțea Sântoaderului, va fi trăznit. La fel, acela care va lucra la câmp. Pentru a contracara pericolele acesei zile, se prepară fiertură de urzici, despre care se spune că întărește organismul. Din urzici se pregătește și rețeta de azi.

Ai trebuință de: tărhană din 500 g de făină, două mâini de urzici uscate, o lingură de pastă de tomate, un morcov, o ceapă, sare, piper, mujdei de usturoi.

Află pe Antena Satelor detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI