Reţeta zilei (de post): Mâncare de ciuperci cu cartofi

Alegerea şi pregătirea mâncărurilor în perioada postului Crăciunului dau uneori bătăi de cap gospodinelor. RTV.net vine în ajutor şi vă propune o reţetă de post cu ciuperci şi cartofi.

RomaniaTV.net
13 dec. 2011, 09:46
Reţeta zilei (de post): Mâncare de ciuperci cu cartofi

Reţeta zile (de post): Mâncare de ciuperci cu cartofi

Ingrediente:

400 g de ciuperci

1/2 kg cartofi

100 ml ulei

4 cepe potrivite

30 g bulion

sare, piper, câţiva căţei de usturoiu după gust si pătrunjel verde

 

Prepararea:

Curătati de coajă ciupercile, cartofii si ceapa. Ciupercile tăiate în bucăţi potrivite se călesc în 50 de ml de ulei. Cealată jumătate din cantitatea de ulei se foloseşte pentru călirea cepelor tocate mărunt.

Peste ceapă se pun cartofii tăiaţi cubuleţe şi se mai călesc puţin împreună. Apoi se adaugă bulionul, piperul,  sarea şi usturoiul după gust şi se stinge totul cu apă pentru fierberea cartofilor. Se lasă la fiert cartofii si când sunt gata se pun ciupercile şi verdeaţa tocată mărunt.

DE ŞTIUT: Pătrunjelul este o plantă  bogată în vitamina A şi C, o excelentă sursă de fier, calciu, magneziu, antioxidanţi, dar şi clorofilă (substanţa care neutralizează mirosul de usturoi).

Pătrunjelul este un bun antiseptic pentru tubul digestiv, ajută la tratarea halenelor, tulburărilor menstruale, indigestiilor şi anemiei.

RTV.net vă doreşte poftă bună!