REŢETA ZILEI: Îngheţată de levanţică la cornet

Ecuisine.ro şi RTV.NET vă aduce un deliciu aromat si racoritor, perfect pentru o zi calduroasa de vara: Îngheţată de levanţică la cornet.

RomaniaTV.net
02 iul. 2013, 08:26
REŢETA ZILEI: Îngheţată de levanţică la cornet

Ingrediente:

300 ml de frisca lichida

60 g de zahar

4 linguri de flori de levantica uscate 

500 ml budinca de vanilie

colorant alimentar mov

cornete, preparate ca AICI

Încearcă și: Sorbet de cireșe și hibiscus

Mod de preparare

1. Turnati frisca lichida intr-o cratita. Fierbeti-o. Luati cratita de pe foc si adaugati zaharul. Amestecati pana cand zaharul se dizolva, apoi adaugati florile de levantica. Lasati levantica sa faca infuzie pentru cel putin 30 de minute, sau pana cand crema e deja rece. Scoateti florile de levantica din amestec.

2. Amestecati cu budinca de vanilie si adaugati in compozitie un strop de colorant. Turnati amestecul intr-un recipient potrivit pentru congelare si bagati-l in congelator, avand grija a-l amesteca din cand in cand, pentru a ingheta uniform. Puteti sa preparati amestecul si intr-o masina de facut inghetata conform instructiunilor acesteia, apoi sa o transferati in congelator.

3. Scoateti inghetata din congelator cu 10-15 minute inainte de a o servi. In acest fel ii dati timp sa se inmoaie si este mai usor de luat cu cupa.

SFAT: Asigurati-va ca levantica nu a fost stropita cu insecticid. Daca nu ati cultivat-o chiar voi, cumparati-o dintr-o sursa sigura.

Delicioasă este și:

Terină de înghețată

Pe eCuisine gasesti si:

Canapele de vinete

Mancarica rapida de vita