Reţeta zilei: Pulpe de miel la tavă

Mai sunt câteva zile până la Paştele Catolic şi noi venim în ajutor cu o reţetă de pulpe de miel la tavă. Ouă roşii, carne de miel şi tradiţionala pască, atmosferă de sărbătoare şi multă, multă credinţă – aşa arată Paştele Catolic. Gospodinele pregătesc multe bunătăţi pentru masa pascală, iar copiii abia aşteaptă să caute ouăle aduse de Iepuraşul Magic.

24 mart. 2016, 11:12
Reţeta zilei: Pulpe de miel la tavă

Tradiţia, care vine din Germania, spune că dacă cei mici au fost cuminţi vor primi, de la iepuraş, un coşuleţ plin cu ouă frumos colorate.

Pulpe de miel la tavă – Ingrediente (2 porţii)

2 pulpe de miel
1 lingură de sare
1 lingură de piper
2 cepe tocate mărunt
1 ceaşcă de supă de legume
1 ceaşcă smântână
1 ceaşcă de cafea
2 linguriţe de zahăr

Pentru garnitură
1 cană de orez
unt pentru călirea orezului
3 căni de supă de legume
sare
piper
1 salată verde creaţă
câteva firicele de şofran
cimbru verde
pătrunjel

Pulpe de miel la tavă – Mod de preparare

Încingi bine cuptorul. Cureţi carnea de grăsimea în exces şi o freci cu sare şi piper. Pui pulpele de miel în tava de cuptor şi adaugi ceapa tocată fin. Prepari un amestec din supă de legume, smântână, cafea şi zahăr, pe care-l torni peste friptura din tavă şi dai la cuptor.

Laşi friptura la copt pentru aproximativ 2 ore, având grijă să întorci pulpele pentru a se rumeni frumos. Când este gata, scoţi friptura pe un platou şi o porţionezi.
Separat, prepari garnitura. Căleşti orezul în puţin unt, apoi adaugi 3 căni de supă de legume (la o cană de orez torni 3 căni de supă), sare şi piper.

Când este gata, presari peste orez câteva firicele de şofran. Serveşti friptura de miel împreună cu orezul, salata verde şi pătrunjelul. Poţi decora platoul cu o crenguţă de cimbru verde.

Vezi cum se prepară şi Friptura de miel