REŢETA ZILEI: Tartă franţuzească de mere

eCuisine şi RTV.NET v-au pregătit o reţetă de tartă uşor de făcut şi delicioasă, tarta franţuzească fiind preferata iubitorilor de deserturi fine.

RomaniaTV.net
15 mart. 2013, 11:39
REŢETA ZILEI: Tartă franţuzească de mere

Ingrediente:

Pentru aluat:
280g de faina
30g de zahar brun
155g de unt
45ml de apa cu gheata
Pentru umplutura:
6 mere rosii
 
Delicios si aromat Prăjitură cu mere şi sos de vanilie

45g de unt
45g de zahar brun
sucul a doua lamai

In plus:
zahar pentru pudrat
inghetata si frisca pentru servire
 
Pregateste in casa Inghetata cu sos de ciocolata

unt/ulei pentru uns

Mod de preparare:

Aluatul:

1. Pune faina si zaharul intr-un castron. Freaca faina si zaharul cu unt, cu ajutorul degetelor, pentru a obtine aluatul. Adauga apa cu gheata si framanta in continuare. Acopera aluatul cu folie si lasa la racit timp de 20 de minute.

2. Intinde-l intr-un strat gros de 2mm pe o suprafata tapetata cu faina. Taie patrate de cate 15 cm latura, apoi unge cu unt sau ulei sase forme de tarta de 12 cm. Asaza aluatul in tavi potrivindu-l cat mai bine, apoi taie marginile care ies afara. Lasa la cuptor timp de 20 de minute.

Umplutura:

3. Topeste untul intr-o oala medie. Adauga zaharul brun. Curata 4 dintre mere si scoate cotorul. Taie-le in bucati mari si adauga-le peste unt. Lasa totul pe foc timp de 10 minute pana ce merele sunt moi. Pune totul la blender, apoi lasa la racit.

4. Umple aluatul copt cu piureul de mere. Feliaza celelalte doua mere si stoarce suc de lamaie deasupra. Aranjeaza feliile de mar peste tarta. Presara zaharul pudra si da totul la cuptor timp de 5 minute sau pana cand zaharul se topeste. Serveste tarta calda, alaturi de inghetata de vanilie sau frisca.

Pe eCuisine.ro găsești alte rețete savuroase:

Tarte de ciocolata cu alune

Tarta cu nuca