REŢETA ZILEI: Vinete mediteraneene

eCuisine.ro şi RTV.NET vă propun pentru astăzi o gustare de sine stătătoare sau o garnitură delicioasă, în funcţie de preferinţele voastre.

RomaniaTV.net
20 dec. 2012, 09:57
REŢETA ZILEI: Vinete mediteraneene

Ingrediente:

1 ceapă, tăiată;
3 linguri ulei de măsline;
1-2 căţei de usturoi;
400 g roşii tăiate;
1 lingură paste de tomate;
sare şi piper negru proaspăt măcinat;
2 vinete medii;
60 g măsline, tăiate;
60 g mozzarella gratinată;
10 frunze de busuioc.

Mod de preparare:

1. Căliţi ceapa pentru câteva minute într-o lingură de ulei, adăugaţi usturoiul şi mai gătiţi încă 5 minute. Puneţi apoi roşiile şi pasta de tomate şi fierbeţi pentru 10-15 minute până întreaga compoziţie se îngroaşă. Asezonaţi.

2. Tăiaţi fiecare vânătă în cate 8 felii subţiri. Alegeţi cele mai mari 12 felii, ungeţi-le cu ulei şi daţi-le pe grătar, la foc mic, până se rumenesc. Puneţi-le deoparte pe hârtie de copt. Asezaţi pe grătar şi celelalte felii, apoi tăiaţi-le şi lăsaţi-le deoparte într-un castron.

3. Adăugaţi 4 linguri din sosul de roşii preparat la Pasul 1, alături de măsline, peste vinetele tăiate din castron şi amestecaţi bine. Puneţi jumătate din cantitatea de sos de roşii în tava pe care urmează să o folosiţi.

4. Setaţi cuptorul la 200 grade Celsius. Puneţi feliile de vinete pe un tocător şi împărţiţi umplutura de rosii şi măsline între cele 12 felii. Presăraţi jumătate din cantitatea de brânză şi jumătăte din frunzele de busuioc, tăiate.

5. Rulaţi fiecare felie şi asezaţi-le în tavă, peste roşii, cu partea rulată în jos. Adăugaţi ce a mai rămas din sosul de roşii peste vinete, apoi presăraţi brânza rămasă. Coaceţi pentru 20 de minute, apoi presăraţi frunzele de busuioc rămase şi serviţi.

Pe eCuisine.ro găsiţi şi alte rețete savuroase:

Ardei iuţi umpluţi

Dovlecei copţi cu roşii