Reţete de frumuseţe cu ciocolată

Ştiai că delicioasa ciocolată este bogată în flavonoizi şi polifenoli, antioxidanţi benefici pentru piele? De aceea, este un intredient natural ideal, numai bun în produsele de îngrijire pentru piele şi păr.

RomaniaTV.net
23 ian. 2017, 13:59
Reţete de frumuseţe cu ciocolată

Exfoliant pentru ten

Efecte: stimulează circulaţia, detoxifică tenul, elimină celulele moarte, este un bun hidratant şi luptă contra radicalilor liberi – unii din cei mai mari duşmani ai pielii. Rezultatul este un ten catifelat, neted şi suplu.Ai nevoie de:un sfert de ciocolată neagră, 3 linguri de zahăr brun, o linguriţă de scorţişoară pudră, 2 linguri de ulei de migdale, miere. Într-un bol, pui ciocolata rasă fin, zahărul şi scorţişoara şi amesteci bine. Adaugi uleiul de migdale şi mierea şi amesteci din nou, până obţii o pastă. O aplici pe ten după ce te speli, masând ușor cu vârful degetelor, apoi clătești cu apă caldă.

Balsam hrănitor de buze

Efecte: catifelează buzele, păstrându-le moi, datorită polifenolilor din ciocolată. Are şi o puternică acţiune hidratantă.Ai nevoie de:o lingură de ulei de cocos, o lingură de ulei de migdale, o lingură de unt de cacao, 3-4 picături de ulei de vitamina E, 1-2 picături de ulei de mentă, 4 pătrăţele de ciocolată neagră. Pui toate ingredientele într-un bol şi le laşi să se topească pe bain-marie, aproximativ 5 minute, timp în care amesteci uşor, cu o lingură de lemn. Când se formează o pastă, iei de pe foc şi torni într-un borcan. Laşi să se răcească. Balsamul se păstează la frigider, nu mai mult de 2 luni.

Citeşte şi  Tratamente de frumuseţe cu un singur ingredient

Mască antirid pentru faţă

Efecte: ajută la reducere ridurilor, datorită polifenolilor şi antioxidanţilor. Pielea îşi recapătă supleţea, iar tenul capătă un aspect întinerit.Ai nevoie de:50 g ciocolată neagră, o linguriţă de ulei de cocos, 2 picături de ulei esențial de mușcată, o lingură de miere.Într-un vas de inox, pui ciocolata și uleiul de nucă de cocos și le topeşti pe bain-marie. Laşi apoi să se răcească un pic, adaugi uleiul esențial de mușcată şi mierea şi amesteci bine. Când este gata, aplici masca pe față, evitând zona ochilor și a gurii. Lași un sfert de oră, apoi te speli cu apă călduță.

Mască hrănitoare pentru păr

Efecte: hrăneşte rădăcina firului de păr în profunzime, fiind ideală pentru femeile cu păr vopsit, pentru cele care au părul uscat, casant.Ai nevoie de: 2 linguri de miere, 3 linguri de pudră de ciocolată, 2 linguri de ulei de măsline, un gălbenuş. Amesteci toate ingredientele într-un bol, până când obții o textură cremoasă. Aplici pe pe toată lungimea firului de păr, acoperi cu o folie alimentară și laşi masca să acționeze aproximativ 30 de minute. Te speli pe cap cu şamponul pe care îl foloseşti de obicei. Aplici masca de două ori pe săptămână.

Vrei un orgasm fabulos? Iată ce să mănânci!