REŢETE DE PAŞTE: Pască cu ciocolată

Pentru multe gospodine, fiecare sarbatoare este un prilej pentru a pregati cele mai delicioase preparate. Pasca este un produs traditional, fara de care masa de Paste nu ar mai fi la fel.

30 apr. 2016, 08:27
REŢETE DE PAŞTE: Pască cu ciocolată

Pasca era pregatita din aluat nedospit si fara umplutura, insa, in zilele noastre, aceasta se pregateste din aluat de cozonac, la care se adauga branza si stafide. Cu toate acestea, creativitatea gospodinelor nu s-a oprit aici: in prezent exista o varietate de tipuri de pasca, care mai de care mai delicioase si aspectuoase.

Pasca cu ciocolata

Mod de preparare aluat:

Intr-un bol amestecati faina cernuta cu cacaua, drojdia si sarea. zaharul, zaharul vanilat in lapte si incalziti-l 50 de secunde la microunde. Adaugati in bolul cu faina, ouale si laptele caldut (nu fierbinte) amestecati cu o spatula(sau lingura), apoi adaugati untul si framantati pana obtineti un aluat elastic si nelipicios.(Daca mai este cazul adaugati 1-2 linguri de faina). Acoperiti bolul cu un prosop sau folie alimentara si lasati la crescut timp de 1 ora intr-un loc ferit de curenti.

Mod de preparare umplutura

Pentru ca umplutura sa iasa bine legata, folositi branza de vaci grasa. Cu ajutorul mixerului, mixam pe rand branza de vaci, zaharul, ouale, smantana, zaharul vanilat,(coaja de portocale optional) si faina.La final adaugam bucati de ciocolata neagra si stafidele bine scurse, pe care le-am inmuiat timp de 10-15 minute in esenta de rom si apa.

Impartim aluatul in doua parti. Pe masa pudrata cu faina intindem una din bucati apoi o asezam in tava tapetata cu hartie de copt unsa cu putin unt. Din cea de-a doua bucata formam 2 snururi lungi pe care le impletim, apoi le asezam de jur imprejur pe peretii formei. Puneti umplutura de branza si dati la cuptorul preincalzit la 180 gr, timp de 50 minute.

Dupa ce scoateti pasca din cuptor presarati cateva bucati mici de ciocolata alba.

VEZI ŞI:  REŢETĂ pentru Paşte: Pască fără aluat