Reţete false de aproape 2 milioane de lei depistate de Casa de Asigurări de Sănătate din Bucureşti

Publicat: Joi, 15 Decembrie 2011 10:41 // Actualizat: Miercuri, 18 Ianuarie 2012 10:09 // Sursa: RTV.net

Autorităţile au descoperit că peste 10% din reţetele verificate erau prescrise pentru persoane care nu aveau nevoie de acele medicamente.

Foto: RTV

Casa de Asigurări de Sănătate din Bucureşti a depistat reţete false de 1,7 milioane de lei. În topul prescripţiilor se află un medicament pentru tratarea impotenţei masculine.

Pe primul loc în topul produselor farmaceutice, prescrise pe reţetele false, se află un medicament pentru tratarea impotenţei masculine în valoare de 500 de lei. Urmează, de asemenea, alte două medicamente care sunt recomandate pacienţilor cu boli psihice severe. În acest caz, un singur flacon ajunge la suma de 1.000 de lei.

De asemenea, medicii au mai prescris în ultimii ani soluţii oftalmologice pentru tratarea glaucomului. Potrivit şefului CASMB, Bogdan Ştefan, a fost sesizat Parchetul şi s-a început deja recuperarea prejudiciului de aproape 2 milioane de lei de la farmaciile unde s-au găsit nereguli.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
bogdan stefan casmb farmacii reţete false sănătate
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
02 apr 18:43
...medicul Tiberiu Mogoş, filmat cu camera ascunsă. Mogoş este unul dintre medicii care sunt acuzaţi de procurorii de DNA că dădeau reţete şi trimiteri false unor bolnavi pe care îi aveau în evidenţă dar care nu beneficiau de serviciile prescrise în acte de acesta. ...
22 apr 21:55
...10% of all prescriptions prescribed over the past two years. The President Bogdan Stefan from CASMB, “for 2009-2011, control actions have involved verifying a total of over 44,000 prescription medications, of which 5,000 were found with irregularities....
1
EUR
4.8750
RON
26 Sep
noapte 18 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H