REŢETE PAŞTE 2019. Sarmale după reţeta lui Chef Cătălin Scărlătescu

Delicioasele preparate din carne învelite în frunze de varză murată, pe care toţi membrii familiei le aşteaptă cu entuziasm.

23 apr. 2019, 13:12
REŢETE PAŞTE 2019. Sarmale după reţeta lui Chef Cătălin Scărlătescu

Aşadar, un preparat tradiţional românesc, gătit după reţeta lui Chef Cătălin Scărlătescu, va fi cu siguranţă vedeta de pe masa de Paste, scrie virale.ro.

Ne este clar cât de strict şi profesionist este Chef Cătălin Scărlătescu, celebrul jurat din cadrul emisiunilor cu caracter culinar, aşa că, după ce a adunat ingredientele perfecte, a început să lucreze la reţeta pentru preparatul mult râvnit de Sărbători.

Citeşte şi REŢETA ZILEI: Paste cu brânză şi sos de roşii

După ani întregi de explorat şi încercat diverse îmbunătăţiri la reţeta tradiţională pentru sarmale, Chef Cătălin Scărlătescu, a gasit modul care le face să fie extrem de gustoase.

Sărbătorile Pascale se apropie cu paşi repezi, iar nelipsite de pe mesele românilor vor fi, cu siguranţă, sarmalele. Ei bine, dacă îţi doreşti să găteşti această mâncare, Chef Cătălin Scărlătescu îţi dezvăluie câteva trucuri.

Mai exact, pentru a da savoare sărmăluţelor e musai să le fierbi timp de mai bine de patru ore.

Sărbătorile de iarnă se apropie cu paşi repezi, iar nelipsite de pe mesele românilor vor fi, cu siguranţă, sarmalele. Ei bine, dacă îţi doreşti să găteşti această mâncare, Chef Cătălin Scărlătescu îţi dezvăluie câteva trucuri.

Mai exact, pentru a da savoare sărmăluţelor e musai să le fierbi timp de mai bine de patru ore.

„Începem prin a toca ceapa mărunt, după care o călim până prinde o culoare uşor aurie şi o lăsăm puţin la răcit.

Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper.

Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată.

Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion”, a spus chef Scărlătescu.

Repetă cu un strat de varză şi unul de sarmale până când oala se va umple.

Adăugă apă şi un pic de ulei, după care bagă-le la cuptor.

Pentru a prepara aceste sărmăluţe vei avea nevoie de 2 kg ceapă, 4 kg de carne tocată de porc, 500 gr orez, 40 gr piper, 11 gr/kg sare, 1 bucată de afumătură, bulion, varză murată.

Fierte cu dichis, mai bine de 4 ore, sarmalele lui Scărlătescu ţi se vor topi în gură.