Reţete pentru copii, uşor de preparat împreună cu micuţul tău

Să găteşti împreună cu copilul tău rezolvă mai multe probleme în acelaşi timp. În primul rând ai rezolvat problema supravegherii copilului cât timp eşti la bucătărie. Este lângă tine şi este în siguranţă.

RomaniaTV.net
24 iul. 2013, 06:43
Reţete pentru copii, uşor de preparat împreună cu micuţul tău

In al doilea rand, gatitul impreuna este genul de activitate care duce la dezvoltarea legaturilor dintre parinti si copii. Ultimul, dar nu cel mai putin important dintre aspecte, copilului ii creste increderea de sine stiind ca a contribuit el insusi la prepararea diverselor tipuri de mancare.

Iata câteva retete pentru copii simple si rapide la prepararea carora poti implica si copilul.

1. Oua jumari cu branza

Ai nevoie de 4 oua, un sfert de ceasca de lapte, sare, boia de ardei dulce, unt, un sfert de ceasca de branza rasa, 4 felii de paini.

Ce are de facut copilul? Lasa-l sa amestece ouale si laptele cu o furculita. Dupa ce adaugi putina sare si boia, il poti ajuta sa topeasca bucatica de unt in tigaie, la foc mediu. Cand untul s-a topit, ajuta-l sa toarne amestecul de ou si lapte, si lasa-l sa mestece in tigaie. Cand s-a facut, ia tigaie de pe foc, pune preparatul in farfurie si lasa copilul sa adauge deasupra branza rasa.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro.